o Mikrokontrolér programování v assembleru

A

arvin444

Guest
Je nutné se naučit jazyk symbolických instrukcí pro mikrokontrolér programování.
Prosím, řekněte některých zdrojů pro vzdělávání montáž lang ...
Jaké jsou softwarové a hardwarové požadavky pro programování mikrokontroléru v montážních lang?
do různých architekturách mají různé montážní syntaxe jazyka?

který mikrokontrolér chcete naučit? AVR nebo PIC ...
Myslím si, že pro učení montáž, měli byste zvolit PIC mikrokontrolér, pokud jste beginner.The nejlepší software (kompilátor) je MPLAB (pro PIC).

když chci program mikrokontroléru PIC a já am using MPLAB IDE na mém PC poté, co se hardware / připojení potřebné pro připojení mikrokontroléru PIC k PC pro programming.And pak po mém zařízení na základě mikrokontroléru je připraven a já chci, aby ovládání pomocí PC poté, co moduly jsou povinné.
díky ...

Vlastně nebudete muset naučit shromáždění na program mikrokontroléru, máte možnost použít C, základní nebo dokonce existuje kompilátor nyní pro Pascal pro mikropočítače, pokud se chcete dozvědět montáž určitého mikrokontroléru.
Když si stáhnete MPLAB IDE od mikročip stránkách najdete uvnitř MPASM, to je assembler pro mikrokontroléry PIC.
Můžete použít MPLAB C18 (akademické verze zdarma), překladač C pro PIC16/18 rodiny, nebo můžete použít jiný překladač C MikroC pro PIC od "Mikroelectronika".
také od této společnosti najdete dvě další kompilátory s názvem MikroBASIC a MikroPascal.
pokračovat a objevte tohoto světa, Neomezujte své možnosti a dozvědět se vše možné.

Jak elrayes řekl, nemusíte se učit assembler vzhledem k rozsahu dostupných jazyků pro mikropočítače (i těch nejmenších - jsem napsal C pro TinyAVRs s 1 KB Flash a žádné SRAM ...).

Nicméně bych rozšířit na tom, aby řekl, že když nebudete potřebovat * * naučit, budete téměř jistě přínosem v tom stejně.Dokonce i když jste nikdy psát žádné assembleru kód sami - a je to už několik let, co jsem naposledy tak učinil - to je vážně užitečné budou moci přečíst assembler výstupu z kompilátoru a pochopit, jak moc práce mikroprocesoru je požádán udělat pro každý řádek C, Pascal apod. Zvlášť, když nemůžete přijít na to proč, co vypadá jako dokonale platí vyšší-úroveň kód není to, co vás očekávat, že to dělat - některé kompilátory mohou generovat správné assembler Pokud jste strukturu svůj vlastní kód určitým způsobem, vytváří celkem odpadky jinak ...

Také, když přijedete ke spuštění kódu v ladění prostředí, jsou chvíle, kdy je obtížné, ne-li nemožné, aby to, co musíte udělat, aniž by pád dolů do rozebrání pohled na kód.

A samozřejmě, pokud si dobře rozumějí montáž jazyk dobře natolik, aby do výše, budete mnohem blíž k pochopení it dost dobře psát to sám při těchto příležitostech Pokud jste přilepená s target hardware, které nemá quite Nedostatek paměti nebo výkonu procesoru na to, co je třeba udělat zároveň vypořádat s režijní náklady vynaložené kompilátor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back