O MOSFET brány odpor!

G

guamak_menanak

Guest
Může někdo mi ukázat, jak spočítat bráně odpor (Rg) v MOSFET? Je lepší dát nějaký příklad na výpočet a simulace v této věci! Z 'Dopad distribuovaných Gate odporu na výkon MOS zařízení' B. Razavi, R. Hong Yan a Kwing F. Lee se ukazuje, že existuje vztah mezi Rg / 3 a 1/gm. 8o

Myslím, že je také nutné zvážit brána capcitor, brána odpor je týkat asi brány capcitor!

Brána odpor se odkazuje na odpor brány materiálu, který v kombinaci s bránou kapacitní dát distribuované trnasimision linku. To ovlivňuje tranzistor frekvenční odezvu. Vypočítejte odpor brána jako sinple poly pruh. Gate odpor závisí na tom, jestli se připojíte bránu jen z jedné strany, nebo je to udělat z obou stran.

Podívejte se na datasheet tranzistoru MOSFET můžete použít plat, oni reccomed brána odpor. S pozdravem.

Vlastně, proč se ptám vás všech asi brány odpor je kvůli výpočtu vstupní impedance můj návrh LNA! : D Jak můžete vidět v příloze, jsou obvod a vstupní impedance rovnice jak je znázorněno! R1 = je Lg a Ls paracitic odpor Rg = je efektivní brána odpor = R0 * W / 3 * n * n * L - R0 = plošného odporu (RSH jako v SPICE parametrů) - n = počet prstů proto, aby si Zin = 50, musím zahrnout Rg a R1 do mého výpočtu. Je Rg rovnice může být použita?

Dobrý den, Jak již bylo zmíněno, co potřebujete vědět rozvržení používané při vytváření brány procesu. Nejsem si jistý, proč je tu n na druhou ve jmenovateli, byl jsem jen očekával n. Jste hab = jste koeficient 3 ve jmenovateli, k účtu pro distribuovaná povaha vlastností brány přenos, jestli je to jeden skončil spojení, je však faktor 12 požadoval, je-li připojen dvojnásob. Pokud se podíváte na některé z BSIM3 příruček, Zin projednán na velké délky a některé jemnější opravy jsou zahrnuty aby se zlepšila přesnost. S pozdravem, sny

pro experimentální obvod, myslím, že byste mohli použít bránu odolnost dostat Zin = 50Ohm ale řekla bych, že skutečný impedanční přední příště. Zin je závislá na více než jen Rgate .. Ale i tak si můžete vypočítat, brána odpor jen tím, že výpočet počtu čtverců * brány materiálu Rsh-gate .. Tak například, 1um dlouho brána * 100um široký * 50mOhm na čtvereční vám 5 ohmů na jedno hradlo prst. Pět bran paralelně vám 1Ohm. Teď, když jsem o tom přemýšlet, pokud uděláte 50Ohm brány tak bude široká dostanete cestování vlny - kontakt strana bude zase na cestě do druhého konce. Mohl byste zkusit nějaký společný základ-impedanční přizpůsobení obvodu? Nebo vlastně kreslit 50Ohm odpor, aby vstup přes (bude lišit o 20%), ale pak si můžete postavit nižší Rgate (a tedy mnohem rychlejší) vstupní pár. Jen můj názor, ale .. Hodně štěstí!

Thomas Lee má velmi dobrý dokument o Rg vliv na design LNA v JSSC. Můžete zkontrolovat, že. IEEE ČASOPIS Solid-State Circuits, VOL. 32, NO. 5. května 1997 "1.5-V, 1,5-GHz CMOS nízkošumový zesilovač"

Jsem pomocí indukční zdroj zvrhla jako můj vstup konvence (líčený v mém předchozím zaměstnání), tak ... Rg není můj jediný bod odpovídající komponenty. Podle electronrancher: "Tak například, 1um dlouho brána * 100um široký * 50mOhm na čtvereční vám 5 ohmů na jedno hradlo prstem Pět bran paralelně vám 1Ohm Con vám podrobně vysvětlil, o této problematice, protože.. Jsem nového v pomocí prstů v mé design & layout Jak může v 5 souběžně s 5 ohmů na jedno hradlo prstu se můžeme dostat 10ohm Velmi courious ...:.? roll:

to je jen Ohmův zákon pro paralelní odpory. 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 = 1

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back