o parametr lamda

L

lhlbluesky

Guest
v 0.35um nebo 0.18um proces, jak získat parametr lamda? v simulaci, zjistil jsem, že lambda se mění s různými faktory, jako je VDS VGS \\ \\ W a tak dále, a hodnoty se mění velmi ostře, ale jak vypočítat pomocí oponování lamda pro různé provozní podmínky? Kromě toho v přízrak, tam je parametr ron, jaký je rozdíl Rona a raut? jak vypočítat dc-zisk použití ron?

stačí použít jednoduchý model například použít DC analýza lamda = d (i) / d (v)

lamda = d (i) / d (v), co je hodnota v? v = VDS nebo VGS?

Tranzistor výstupní odpor je ro = 1 / (lambda * Id) tedy měřením Id a ro máte lambda. Kromě toho budou pomocí defenition lambda je propotonal na dXd / DVD.

Navrhuji u použití různých metod zjistit lambda. a zjistit průměru nejvíce společných hodnot. je lepší použít hodnoty arround ur požadované VDS. diif metody jsou: 1) sklon = lambda / Id ', kde Id' je aktuální, ve kterém tečna ke křivce zachytit na ose y. 2) vybrat dvě VdS hodnoty, většinou v hlubokých nasycení, protože v hlubokém nasycení lambda je přesnější. pak použít Id2/Id1 = (W / L) 2 / (W / L) 1 * (1 + Lambda.Vds2) / (1 + Lambda.Vds1) 3) Znázorněte graf Rout Vs VdS tato křivka má tvar jako gaussian křivky. , Ze které budou mít u VA @ @ VA a DIBL CLM Pak VA (Early napětí) = VA, So + 1 / (1/Va, DIBL + 1/Va.CLM), pro bližší informace o tomto modelu naleznete některé MOSFET knihy. také uveden v manuálu BSIM. Doufám, že to pomůže u.: idea:

HII všichni, mám otázku, když jsem se snažil metodu lamda = d (I) / d (VDS) při L = 60n jsem zjistil, že pro NMOS lamda = 0,3345, zatímco když jsem se pokusil jiný způsob I1/I2 = [( W / L) 1 * (1 + lamdaVds )]/[( W / L) 2 * (1 + lamdaVds)] Zjistil jsem, že to se stalo arounf 0,65 a když jsem se snažil ro = 1 / (lambda * Id) Mám varianty 0,12 až 0,3 a hodnota závisí na VGS, VDS, W tak co mám dělat ???:-(

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back