Obvod nedaří sblížit

C

chw82

Guest
Mám vyzkoušet několik možností poskytnout z fóra např. STEPGMIN, zvýšení ITL1 = 400, změnou OP-AMP otevřené smyčky 1e-5. V příloze je schéma a doufám, že někdo pomůže. Vážíme jakékoli pomoci dané. View attachment 56413

Můžete post schéma v pdf? Pro většinu z nás těžko vidět. DSN souboru kvůli nedostatku softwaru!

Jste si jisti, že máte moc připojen k zesilovači? - Nevidím žádné spojení, ani názvy uzlů, které by mohly odpovídat standardní napájecí zdroj jména pin. Keith.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 09:57 ---------- Předchozí příspěvek byl v 09:45 --- -------</span></span>
Nemusíte se zdá být použití operačních zesilovačů. Při pohledu na netlist, který používáte
Code:
 E_U1 N04831 hodnota 0 {LIMIT (V (N03028, N04557) * 1E5,-15V, +15 V)} _U1 N03028 N04557 + 1G
jako operační zesilovač. Myslím, že je zdrojem vašeho problému. Ty by asi udělali lépe s operační zesilovač modelem, dokonce i "ideální" jeden. Keith.

ty operační zesilovač nemají dodávky kolík ven. Musíme poklepejte uvnitř vlastnosti a stanovených dodávek tam. Textového souboru se zobrazí hodnota dodávek (+ / - 15V).

Jak jsem uvedl výše - zkusit "skutečný" operační zesilovač model. Co používáte, je něco s nekonečnou šířkou pásma a zisk 180 dB, což je trochu extrémní. Keith.

Použil jsem skutečný operační zesilovač (TL071) a to funguje. BTW, im zvědavá, proč to nejsou schopni pracovat ještě musím změnit otevřené smyčky zisk na 80dB?

Nemusí to být jen zisk, který je příčinou problému. Máte také nekonečnou šířku pásma a prudké omezení, kdy výstup dosáhne napětí. Keith

díky moc. Může být i třeba podívat se na model operační zesilovač koření textový soubor a pohrajte si s číslem.

Pokud chci 'ideální' operační zesilovač pro některé rychlé simulace I obvykle používají E zdroj se ziskem 60 nebo 80 dB a přidat jednopólový filtr na výstupu - jednoduchý RC s nízkým R. č. mezích napětí. Keith

To nemusí být jen zisk, který je příčinou problému. Máte také nekonečnou šířku pásma a prudké omezení, kdy výstup dosáhne napětí. Keith
Ano, souhlasím s Keithem. Občas jsem udělal stejnou zkušenost s použitím "operační zesilovač" model v PSpice, který poskytuje pevný výstup omezení. Většinou pro přechodné simulace s výstupem amplitudy, že dosažení těchto limitů jsem pozoroval takové sbližování problémy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back