odpor k stávající referenční

J

jutek

Guest
ahoj

Na obrázku představuje reference proudy v závislosti na teplotě.

Typicky by to mohlo být blízko 10uA.

Jeden používá rezistor 2um pdiff široká a 150u dlouhé, jiné použití rpolyh odpor 2um široká a dlouhá 15u.

Jak můžeme vidět druhý závislost je silnější.Není to problém použít pdiff odpor?Jsem pomocí AMS 0.35um PDK.

Jsem nakoukla na model a rpdiff má pouze jednu teplotní koeficient pro všechny rohy (TC1 = 1.500e-03).To se zdá být divné pro mě
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Ahoj
použití obou typů rezistorů a provozovat ur SIM u'll vidět lepší výsledky

pkalavakuru napsal:

Ahoj

použití obou typů rezistorů a provozovat ur SIM u'll vidět lepší výsledky

zkontrolujte model.
obvykle FABS poskytují velmi jednoduchý model pro res a čepicí, takže pokud je to možné, měli byste přidat nějaké jiné parametry pro přesnější výsledky, jako jsou související diody a čepice.

podle toho, jak si výsledek se zdá být dost dobré i pro mě, víš, někdy přesný klidový proud je velmi differcult se dostat dovnitř čipu.

Je to normálně popsat pdiff odpor jako JFET (mnoho FABS to), protože odpor pdiff závisí na n-i potenciál, kde se nachází pdiff je.Ověřit model pdiff.Může to být JFET.

Zdá se mi z vašich pozemků, které pdiff odpor se mění mnohem méně než teplota, ale to je mnohem nelineární.Pokud potřebujete konstantní proud přes temp, chtěl bych použít polyh odpor proudu a součet ji proud, který se mění inverzně s teplotou.Inverzní s teplotou proud mohou být generovány pomocí základní bipolární obvodu.Pokud používáte čistě CMOS proces, můžete použít parazitní pnps.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back