odporu Problem!

D

duron999

Guest
Dobrý den, jsem nový ruku design IC,
Chci se zeptat, je otázkou,
Mohu ležel rezistor 40Kohm??Je možné / vhodné?
Protože jsem za to, že proces list odpor je 7,5 ohm Poly / náměstí,
N Diffusion je 300 ohm / čtvereční.
Jsou rozložení bude velmi velmi velké??

Další otázkou je:

Je "ohm / náměstí" se rozumí ohm na čtvereční Micron??Jednotka je v um??

Díky!

Ano, můžete.40kohm rezistor je přiměřené velikosti.

Ale váš list odporu se zdá abit nízká pro tento konkrétní proces, který používáte.Jste pomocí digitálního procesu?Zvažte použití nwell rezistor, pokud přesnost není velkým problémem.

V podstatě, ohmů / čtverec znamená odpor lze měřit z efektivní počet čtverců můžete srovnávat z linky.Pro např.Pokud nakreslíte L = 4.5um a W = 1.5um pro 10ohm/sq materiál, odolnost je 4.5/1.5 * 10 = 30ohms.
(Tj. 3 čtverce).

wee_liang napsal:

Ano, můžete.
40kohm rezistor je přiměřené velikosti.Ale váš list odporu se zdá abit nízká pro tento konkrétní proces, který používáte.
Jste pomocí digitálního procesu?
Zvažte použití nwell rezistor, pokud přesnost není velkým problémem.V podstatě ohmů / čtverec znamená odpor lze měřit z efektivního počtu čtverců můžete srovnávat od čáry.
Pro např.
Pokud nakreslíte L = 4.5um a W = 1.5um pro 10ohm/sq materiál, odolnost je 4.5/1.5 * 10 = 30ohms.

(Tj. 3 čtverce).

Dobrý den,

Předpokládejme, že vaše délka = 1um pak width = 133.3um.Velikost-moudrý, já si nemyslím, že to bude, že až tak velký problém, pokud si položit to v násobcích 3 nebo 4.Možná stojí za kontrolu s slévárenství, pokud máte povoleno jiné typy rezistorů.Příručky jsou vždy aktuální a Cadence GPDK může být omezeno na několik příkladů.

Vážení:
40k ohm bude zabírat velký prostor.Jako výsledek, oblast aktivní zařízení bude třeba samller než oblast odpory.Proč u přemýšlet o MD odpor ke snížení ur oblasti.

j2005 napsal:

Dobrý den,Předpokládejme, že vaše délka = 1um, pak width = 133.3um.
Velikost-moudrý, já si nemyslím, že to bude, že až tak velký problém, pokud si položit to v násobcích 3 nebo 4.
Možná stojí za kontrolu s slévárenství, pokud máte povoleno jiné typy rezistorů.
Příručky jsou vždy aktuální a Cadence GPDK může být omezeno na několik příkladů.

Řetězce znamená, že si rozdělit do délky rovné úseky a stanovit jejich bok po boku.Celková délka vede celkový odpor.To se netýká oblasti hodně, jen dělá to vypadat více kompaktní.

ohm / náměstí je jednotka ohm.
Třeba můžete použít implantát resistor.it bude 1k/square.

j2005 napsal:

Řetězce znamená, že si rozdělit do délky rovné úseky a stanovit jejich bok po boku.
Celková délka vede celkový odpor.
To se netýká oblasti hodně, jen dělá to vypadat více kompaktní.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back