Op-Amp signálu pro ADC

P

puppet.rhapsody

Guest
Ahoj, všechny

Snažím se design vstupní obvod pro ADC.ADC1173 je již vybrán pro náš design.Chcete-li získat stabilní referenční napětí na čipu, obvod níže uvedené se navrhuje.Důvodem podle spec.list, bylo, že tato operace-zesilovač obvodu má nízkou impedanci zdroje, což snižuje možný hluk.Než jsem se do toho pusťte a slepě následovat navrhl schéma zapojení, jsem se snažil porozumět provozní princip je první.Bohužel to nefunguje dobře.

Moje hlavní otázka by byla ...

1.se op-amp, LMC662, fungují jako jednoduchý buffer, i když má to BJT připojen na výstup uzlu?

2.Jaký by měl být výstupní napětí op-amp, přes 100 ohmů registor před BJT?

Nemám přístup ke spolehlivým simulační program s dobrou knihovnu, takže nemůžu věřit ty, které jsem se snažil.

Jsem junior inženýr v co-op a stále učí.Jakékoliv intuitivní radu by bylo opravdu ocenil.

S pozdravem,

YUI
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

1.dva operační zesilovač / BJT komba jsou jen buffer zajistit dostatek proudu na VRT a VRB.

2.To je přibližně napětí na rezistoru, že 1.20k VBE z 2n3904 Na druhou stranu, a - VBE z 2n3906 na negativní straně.

Ahoj, Millwood.Díky moc za věcné odpovědi a vysvětlení.

Mohu zeptejte se, prosím nějaké další otázky?

1.Zmínil jste, že Op-Amp / BJT komba jsou tu pro dostatečné dodávky proudu pro čip.Je to případ pro tento čip pouze, protože má vnitřní spojení mezi VRT a VRB, kvůli způsobu, jakým je určen pro referenční V?Je seemd trochu zvláštní, protože obvykle chceme snížit stávající jít do čipu s vysokou vstupní impedancí.

2.Jak to, že Vin-navazuje na vstupní napětí, ne Vout OP-zesilovač?Pokud je napětí následovník, zdá se logické, že Vout takto Vin a VRT by se spíše (Vout - VBE).Ještě jednou, vážím si pro daný druh odpověď.

YUI

1.Nejsem si úplně jistý, proč VRT / VRB potřebuje tolik energie - ještě jsem se podívat na katalogový list pro zařízení a chtěl bych navrhnout, že vypadáš tam taky.

2.Já nevím, co Vout mluvíš.To vypadá jako ADC, takže jeho výstup je digitální.

doufám, že to pomůže.

Oh, omlouvám se.

Měl jsem upřesnit, že jsem více zaměřuje na Op-Amp, LMC662, část než část ADC.Myslel jsem výstup LMC662 do Vout.

Pokud se ptám na druhou otázku jinými slovy:

Proč a jak se napětí na uzlu VRT (červený kruh), stejné jako napětí na vstupním uzlu (oranžový kruh), místo napětí na operace-zesilovač výstup uzlu (modrý kruh)?Bylo by větší smysl pro mě, když modrý uzel takto oranžové uzlu napětí, s červeným uzel napětí = blue uzel - VBE.

Doufám, že to vysvětluje to.

YUI

proto, že ideální operační zesilovač má dva vstupní parametry:

1) to má nekonečnou smyčku otevřený zisk.To znamená, že jakmile negativní zpětné vazby je prokázáno, non-invertování pin a převracením pin na operační zesilovač mají stejné napětí.

2) že nemá po do nebo ze vstupních pinech.

takže v tomto případě, 4.7k odpor vytváří negativní zpětnou vazbu.takže napětí na non-invertující vstup pin je stejné jako napětí na invertující pin, díky # 1 výše.

a vzhledem k # 2, není napětí protéká 4.7k odpor, takže kloub 4.7k odporu a odporu 47R má stejné napětí.

Ach, wow.V podstatě na mé otázky bylo vše vyřešit dva základní principy operace-zesilovače.Divím se, jak tento okruh, nyní vypadá jinak.Myslím, že to je tak těžké pochopit, že před tím, než vlastně nikdo zkušenosti to.

Tak jako tak, děkuji moc.To pomáhá hodně a teď jsem vlastně rozumět tomto okruhu.Mnoho ocenil!

S pozdravem,

YUI

PS: Jsem tu nový a co darovat bod tlačítko dělat?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back