Operační zesilovač design s (80dB-100dB) zisk

A

Anachip

Guest
Ahoj, potřebuji navrhnout operační zesilovač, který dává zisk 80 až 100 dB s 1,8 V napájení. Potřebuji poradit / průvodce ze zkušeností lidí v tomto fóru. Která konfigurace bude v pořádku navrhnout takové apamp, který může činit, že dává zisku. Mám tu situaci, pokud mohu použít jen 2 etapy, která je teleskopická a další stádium zisku, mohl bych mít možnost dosáhnout takového vysokého zisku, ale pak se napětí bude omezení pro teleskopické operační zesilovač. 2. situace je, mohu navrhnout takový zisk se 3 stupni operační zesilovač, ale pak je riziko pro stabilitu jako vícestupňový operační zesilovač je trochu těžké udělat stabilní. Slyšel jsem o složené cascode (PMOS / NMOS) vstupní etapy, může být i to můžete zkusit. Ale v každém případě, doufám, že tam je více podnětů od zážitkem chlapa zde. Na zdraví, Anachip

vám neřekl vstupní a výstupní swing a GBW a Cload požadavky na design. můžete pravděpodobně squeeze out, že hodně získat z 2-stupňové, pokud doesnt hit vaše GBW spec. Vyhněte se pokud možno tří etap. Skládané cascode může být také snažil .. ale musíte znát podrobnosti jsem se zmínil výše ...

Dobrý den, který proces je u použití, minimální velikosti prvku. u může snadno dostat 80dB zisku nebo dokonce 100 db ve třech fázi složený cascode architektura, já bych refere na následující papíru ... ujistěte se, že si to. "Kompaktní napájecí efektivní 3 v CMOS železniční dopravy na železnici vstup výstup operačního zesilovače pro VLSI mobilní knihovny "..... ačkoli tento papír byl prostředí pro 3V ..... Použil jsem to na 3,3 a 1,8 s bez problémů co tak vůbec ..... další radu, neobtěžujte se subcircuitry gm kontrolovat, zda u může mít poměrně stabilní napájecí napětí ..... váš zisk pouze změny 4 až 6 dB ..... tak jít o něco vyšší než zisk Vaše minimální požadavky. v závislosti na vašem GBW .... vyrovnání stropů by mohlo být tak nízké, jak 5pf nebo jak vysoce jak 11 nebo 14pf ...... pokud si vybere si gm řídicí obvody, bude vaše čepice získat tak nízké, jak 2pF. Doufám, že to pomůže ..... dostat papírové muže

u můžete použít zisk-posílen složený cascode topologie získat požadovaný zisk (80dB-100dB). pokud váš požadavek doby ustálení není příliš přísné, a pokud potřebujete rail-to-rail o / p, lze použít u složené cascode následuje operační zesilovač společné-source stádium zisku. doufám, že to pomůže. nezapomeňte kliknout pomohl tlačítko, jestli to opravdu pomohlo you.it nestojí vám žádné místo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back