operační zesilovač GM / ID přístup

A

amitjagtap

Guest
Ahoj všem, snažím se vytvořit operační zesilovač s nízkým výkonem pomocí GM / id přístup. Když jsem si spočítal, GM / ID dle požadované specifikace. Byl jsem arround 380. Ale normálně GM / ID leží mezi 0 až 29. tranzistoru. I don'n vědět, co s tím dělat. Existuje nějaká metoda, která konverzi (svým způsobem) Tato vysoká hodnota Gm / id = 380 na nějaké hodnoty, které budou zahrnuty do proudové hustotě Plot tranzistoru, takže corrosponding normalizované proudu lze vypočítat z grafu. Do u nějaké připomínky ......... Díky ...........:?: D

Můžete poskytnout více informací? Je to proto, že může být mnoho důvodů: 1) subthreshold SPICE modelování přesnosti 2) jiné měřítko mezi Id a GM pomocí simulátoru 3) špatné škálování možnost nastavení v netlist ...

Nevím, co děláte, ale GM / id = 380 je určitě špatně. Vzhledem k tomu, si můžete spočítat 2 * (1/gm/Id), který je poučný pro Vdsat.

Vybral jsem cca specifikace jako ---- Av = 60 dB, CL = 10pF, UGB = 600kHz UGB = GM1 / 2 * pi * CL, který dává GM1 = 37.699uA / V seleceted pobočka proud ID1 = 100nA který dává Gm / ID = 37.699/100 K = 376,99. Qslazio: Já používám TSMC 0,35 tech úrovni 53 Else Nemyslím si, že další chybu jsem udělal v grafu ploting GM / ID Vs ID / W. Sutapanaki: Co ur říká je správné. Ale to neznamená, že tyto specifikace nemohou dosáhnout s vybranými soubor modelu. To, co jsem v mnoha dokumentech, které GM / Id je v sázce 0 - 28. Pokud se při projektování, lidé GM / ID řekněme arround 50, co dělat s tímto ......... Potřebujete ur návrh.

opravdu aktuální, je velmi malá. 1uA je normální v typickém designu. Nezapomeňte: GM / Id = 2/vdssat. Když zvýšíte GM, je třeba zvýšit ID 2. Díky

Ahoj ee_ykhab Ať ur řka: Já s tím souhlasím. Ale já se zaměřením na nízkou spotřebu proudu OZ inwhich je hlavní omezení. Tak jsem si vybrala Iss = 200nA. Normálně bych subthreshold můžeme dosáhnout vysokého zisku ve srovnání s operační zesilovač pracující v saturaci. Co jsem pozoroval, že pro VGS <V. GM hodnota je arround 2 až 4uA / V, z kurzu na nějakou pevnou W / L (L = 1.4um & W = 2.8um)

Proud je příliš malý, můžete simulovat jednoduchý případ diody zapojené MOSFET a pokusit se dostat na GM / vs ID ID křivka 280 je příliš vysoká a myslím, že byste měli zvážit přesnost modelu. Z mých zkušeností, Model má dicontinuity v extrmely nízké současného stavu

Ahoj steve_guo Proč si myslíte, že u 200nAcurrent je příliš málo pro nízkou spotřebu operační zesilovač. Myslím, že je vysoko nad zařízení leackage proudu. V jednom dokumentu, který jsem viděl, že se používá proud 50nA v zesilovači. Co si myslíte u .......... plz dejte mi vědět.

Samozřejmě se snažíte dát příliš mnoho věcí, ve stejném koši pro tuto technologii. 1. Na základě vašich Av a pokud budete mít GM * ro pozemků si můžete vybrat L vašeho tranzistorů. 2. Nevím přesně topologii, ale řekněme, že je to jen běžný rozdíl pár a potřebujete GM1 ~ 40uA / V. Neopravuj aktuální, pojďme se podívat, co proud bude nutné. Pokud se domníváte, že gm1/Id ~ 2/Vdsat a můžete si vybrat Vdsat = 100 mV, 200 mV (pro dobrou aktuální účinnost) na hodnotu GM1 shora musíte proud na tranzistor 2 uA - 4uA. Ok, 1uA Pokud se snažíte Vdsat = 50mV a slabé inverze. Ale to je o tom, co můžete dostat. [Quote = amitjagtap] Vybral jsem cca specifikace jako ---- Av = 60 dB, CL = 10pF, UGB = 600kHz UGB = GM1 / 2 * pi * CL, který dává GM1 = 37.699uA / V seleceted pobočka proud ID1 = 100nA Které dá GM / ID = 37.699/100 K = 376,99. Qslazio: Já používám TSMC 0,35 tech úrovni 53 Else Nemyslím si, že další chybu jsem udělal v grafu ploting GM / ID Vs ID / W. Sutapanaki: Co ur říká je správné. Ale to neznamená, že tyto specifikace nemohou dosáhnout s vybranými soubor modelu. To, co jsem v mnoha dokumentech, které GM / Id je v sázce 0 - 28. Pokud se při projektování, lidé GM / ID řekněme arround 50, co dělat s tímto ......... Potřebujete ur návrh. [/Quote]

Ahoj Sutapanaki, já jsem s použitím jednoduchých běžných dvoustupňový operační zesilovač configaration. Myslím, že ur správné. Neměl bych opravit stávající. Až dosud jsem se stanovením současných a tak vybrali velmi důležité hodnoty, které si získat a UGB ale UGB je hodnota je nízká ve srovnání s vybranou plochou. Pokusím se o ur tak, myslím, že to zvýší ztrátový výkon některých svých obvodů. Poděkovat vám ......

Hlavní chybou, kterou udělal, je výběr proud před GM / id hodnotu. Měli byste si vybrat GM / id hodnota při první (od GM / vs ID ID / (W / L), křivka). Například 22 [1 / V] (slabé inverze region, VOV = VGS-V.

Ahoj Denis známky, poprvé, když jsem si spočítal, Gm / Id Bylo arround 380. Potom jsem zvolil maximální hodnoty Gm / Id od GM / Id Id Vs / W pozemek tak, aby tranzistor bude subthreshold. Já jsem přesně to, co u řekl, protože jsem zjistil, že jediný vhodný způsob, jak řešit tento problém. Pro dvě fáze u psali UGB = GM1 / 2 * pi * cm = 2 * GML / 2 * pi * CL v tomto vím, UGB = GM1 / 2 * pi * cm, ale co je GML? může u plz řekni mi .......

Snadno, transkonduktance výstupu tranzistoru (druhý stupeň). Více dobrém stavu UGF = GM1 / 2 * pi * cm = 2 * GML / 2 * pi * (CM + CL), pokud cm a CL jsou kompatibilní s hodnotami.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back