optický snímač

Y

yashmodi

Guest
Ahoj všichni,

Těším se na rozhraní 8051 s inkrementální enkodér
můj projekt průvodce mě požádal, abych se podívat na inkrementální snímač s 32 bit počítat a paralelní indikace.
Chci provést pultu v hardware a ne software provádí přerušení.
laskavě pomozte mi s kodér a potřebné čipy, a také, jak mám jít o programování to.

Než množství
Yashe

Není mi jasné, proč byste stavět vnější modulo-32 bit čítač kde se všechny tyto funkce lze snadno provádět witn 8051 mikrokontrolér, ale pokud je to jen kvůli cvičení pak bych jít pro "staré" dobroty, jako je 74393 (dual 4-bitové binární čítač s reset).
Budete potřebovat 3 těchto čítačů vybudovat plně 32-bitový binární čítač.
Ostatní zájemci mohou být vybrány z 4000 rodina.Zde můžete využít 4020 (14-bit) nebo 4040 (12-bit) binární čítače.
Všech 32 výstupů je možné připojit k 8051 portů P0, P1 a P2.

Také mějte na paměti, že single-kanál enkodéry (tachometry), jsou ze své podstaty méně přesné než dual-channel verze a nelze zaregistrovat směru.Nepřesné hodnoty často výsledek, když kód kolo zastaví nebo v těsné blízkosti slot na okraj a vibrací pohybovat kód kola dopředu a dozadu.Pokud je slot okraj přerušení světelného paprsku, počítadlo přírůstky s každým přechodem.

V této fázi nemá smysl v diskusi software straně vašeho projektu.
Nejprve je nutné navrhnout hardware a pak Vám můžeme pomoci (pokud je nutná) v písemné formě kódu.

Ostatní otázkou je, jak, nebo v jaké formě, budete používat / zobrazí výsledek 32-ale čelit?

S pozdravem,
IanP

Ahoj všichni,

Těším se na rozhraní 8051 s inkrementální enkodér přes kvadraturní čítač.Nechtěl jsem, aby rozhraní inkrementální snímač s 8051 přímo cos myslel jsem, že by zpracování velmi pomalé, besider komplikují kódování
, the other options being

Hledal jsem čistá a haved vynulováno na agilents HCTL -2032,
další možností je

1.Texas Instrument DSP TMS320x280x správce modulu (z toho nemám představu)
2.LS7366, který má 32bitovou nahoru / dolů pult, index kanál suppot a SPI rozhraníJaké jsou další způsoby, jak pozice, směr a rychlost zpětné vazby?mám pokračovat pomocí HCTL - 2032 nebo jsou tam lepší alternativy?
co je TMS320x280x přesně, je to čip nebo kompletní modul, zdálo se velmi komplikované?

kluci by bylo gr8 kdyby ull mi mohl pomoct

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back