Ostraha s ProTel DXP 2004

F

Fala

Guest
Dobrý den, snažím hlídat některé vysoké impedance sítě, které mají sub ampere proudy nano v ProTel DXP 2004 pro 2 vrstvy palubě.Mohu vytvářet polygony v citlivé oblasti a připojte polygon na vysokou kvalitu stoupenec citlivé čisté, ale není uspokojivá.Některé oblasti polygony nemůže být připojeny na zbytek polygonu, protože geometrických a směrování omezuje a jsou odstraněny, když jsem odstranit mrtvé mědi.Takže některé oblasti nejsou střeženy.Druhá otázka je o zatoulané kapacitní mezi citlivými čisté a ostrahu sítě.Já jsem strach, že pokud střežení čisté stává téměř na hlídané (citlivé) čisté zatoulané kapacitní může situaci zhoršit, protože jak jsem řekl, vstupní impedance citlivých sítě je velmi vysoká (jak vysoce jak 1 GOhm) a hluk může být přibyly hlídání čisté a vytváří nějaký hluk proudu.Jak mohu ponechat toulavých kapacitní mezi střežení čisté a hlídané sítě v přijatelnou hodnotu?Takže mám dvě otázky
1 - Jak mohu vytvořit Ostraha sítí v ProTel DXP 2004?
2 - Jak mohu udržovat toulavých kapacitní mezi těmito dvěma sítěmi na přijatelných hodnotách v tomto software?

Velice vám děkuji předem.

1.Zkuste dávat polygon rozdílné čisté jméno od zbytku polygonů.Je-li čistý název je stejný polygon 'ostrov', budou odstraněny při nalévání Cu.Ostraha polygon může být děláno tím, že vytvoří falešné stopy kolem něj.

2.Ne proto, že vím - ale jako pravidlo palce držet čisté GND od citlivá.Nicméně to závisí na vlastnostech čisté sám-, tj. frekvence, proud, z apod.ProTel uživatel

Dobrý den dindes,
1 - Nechci vytvářet mrtvé mědi na ochranu citlivých síť.Snažil jsem se vysvětlit, proč používat polygon na ochranu citlivé síť není dobrý nápad.Mrtvý měď oblasti nemohou stráž citlivé čisté a je lepší být vymazány.V ideálním případě bych rád, aby jejich trasa hlídání čistý jak na jednostranné a pod citlivých trati po celou cestu.Je velmi pečlivý, aby to udělat ručně, takže jsem použil polygon, ale jak jsem vysvětlil, že není uspokojivá příliš.Existuje nějaký trik nebo pravidlo, takže jsem si cestu sítě (hlídání netto) souběžně s citlivými síť ve všech jeho cesty a také stráže otvorem špendlíky s tím střežení čisté.
2 - O udržení impedance na žádoucí úrovni, jsem viděl některá pravidla pro tuto, ale nejsem si jistý, jak bych měl použít.Myslím, že (nikdy to udělal) ProTel může vést impedance dvou směrována sítí na žádoucí hodnotu.
Díky

Díváte se na tento problém zpět.Nacházíte se soustředí na citlivé stopy, kdy byste měli mít zájem o případné agresor stopy nebo zdroje.Jakmile jste identifikovali potenciální zdroje EM "hluk" nebo dielektrickými plazivých proudů můžete vyhnout se jim se svými citlivými stop.Správné směrování, spíše než slepě umístění "stráže" je preferované řešení.

Účelem stráž stopy je oddělit citlivé stopy z agresora zdroje.Jako obecné pravidlo, pokud si zachovat vzdálenost paralelní stopy betwen alespoň 3x stopových šířku, můžete udržovat nižší než 50 dB EM spojky.Pomocí pravé dielektrikum, v kombinaci s povrchovou úpravou a fyzické oddělení, zabrání unikání současné problémy.Máte-li správně směrována deska, kryt stopy nepotřebné.Ve skutečnosti, oni mohou vlastně fungovat jako spojovací stopy a degradovat tvůj citlivý signál, jak jste si všimli s vaší obavy kapacitní.

Měli byste vědět, že návrat cesta mědi v blízkosti citlivých stopa sníží jeho charakteristické impedance.Říkáte, že stopy, s nimiž dotyčný jste se "vysoké impedance".Všech připojených mědi ve 3x-4x šířka stopy bude "vidět" do vašeho citlivé stopových indukčně a kapacitně, a sníží jeho impedance.Blíže mědi, tím nižší impedance a vyšší spojky.

Stráže kroužky a strážní oblastech jsou často nezbytné pro polovodičové zemřít do kanalizace svodové proudy.Jsou zbytečné na vhodně navržená tištěný obvod.Mohou způsobovat problémy, spíše než jejich řešení.

Existuje mnoho textů a dokumentů na téma stráže stopy.Jeden takový článek lze nalézt na adrese: http://www.altera.com/technology/signal/columns/2006/2006-10-oct_1.html

Dobrý den House_Cat, děkuji moc!Odkaz byl velmi informativní.Je to opravdu mě vážně uvažovat před aplikací jakékoliv střežení.Ale dvě důležité otázky zůstávají:

1-Vzhledem k tomu, PCB je umístěn uvnitř stíněné kabiny, vnější zdroje hluku nebyly ocenil, že článek úvahy, ale když signál opouští zařízení musí být stíněný nějak.Myslím, že stínění se zemí, není dobrou volbou pro mě, protože potenciální rozdíl (citlivé síť má rozsah napětí mezi 1V a-1V) může způsobit únik proud na této úrovni impedance (~ 1GOhm)
2-V některých oblastech stále ještě myslím, že ostraha bude nezbytné.Například při vysoké impedance signál vstoupí do operační zesilovač (Pin3) je nevyhnutelně v blízkosti Pin 4, která má asi-15V a ve vzdálenosti nevyhnutelně méně než 100 mil (pin tloušťka 2 podložky poloměr), to může způsobit značný únik.Tak to musí být hlídané.

Děkuji vám mnohokrát znovu!

S ohledem na vaše dva body:

1.Pro Váš okruh, bych určitě místo představenstva ve stíněném prostoru.Kabina by měla být "uzemněna" do svého obvodu napájení společného.Co chcete udělat, je zajistit návratnost cestu indukovaného proudu, ale vy chcete, aby byla někde jinde, ale vaše citlivá stopy.Způsob, jak toho dosáhnout je obklopují obvod s dobře uzemněné klece.

2.Pro Vaše blízké "high" napětí špendlíky, můžete jednoduše umístit krátký "důvod" stopu pahýl mezi citlivé pin a "vysoké" napětí pin.To by unikající proud návrat cesta jiná než vaše citlivá pin.Stopa může být tenká a měly by být krátké - jeho jediným úkolem je zajistit odtok pro unikající proud, aby to pryč ze svého chráněného pin.

Použil jsem uvozovek výraz "země" nahoře, protože to je obecný pojem pro jakékoli společné napětí odkaz na vaše desek plošných spojů.

V obou případech je cílem poskytnout zatoulané pole a proud s nižší impedancí (proto snadnější) cesty, než vaše citlivá stopy nebo kolíky.Proud bude téct někam, je to vaše práce, aby bylo proudění, kde chcete.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back