otázka na frekvenci odškodnění za 2-stupňový OTA

A

airboss

Guest
Ahoj,

Otázku týkající se frekvence náhrady 2-stupňový OTA.
V jeho učebnice Razavi, on převzal dominantní pól & 1. Non-dominantní tyč před kompenzace jsou O / P pól 1. stupeň & 2. stupeň, resp.Vysvětlil, že k získání každého pólu polohu budeme skutečně potřebovat udělat simulaci.Také on ve srovnání pole frekvencí vyplývají tyče před a po vyrovnání.

Když jsem šel na pohovor před chvílí, tazatel mi řekl, že dominantní pól má být v O / P na 2. stupeň, i w / o simulaci.Jiný tazatel se mě zeptal, aby vysvětlila, jak Miller kompenzace funguje w / o procházejí matematický, takže v podstatě, on se mě zeptal, intuici za sebou.

Prosím, pomozte mi na:
1) ano, kde je dominantní pól?Kde je první Non-dominantní pól?
2) Co tyč frekvencí po vyrovnání Miller?Jak přistupují k tomuto problému w / o tom matematický?

Vážím si vaší vstupu.airboss

Jak vidím, před odškodnění Miller, dominantní pól je tyč druhé etapy, protože zatížení kondenzátoru je obvykle large.After vyrovnání, dominantní pól je první tyč.
A jaký je váš "w / o" smyslu?

Hi airboss

Vlastně jsem to slyšel předtím.Podívejte se na tuto knihu a zvážit tresty níže:

H. Yang a D. Allstot, "Důležité informace pro rychlé ustálení operační zesilovače", TCAS 1990.

"Naše výsledky ukazují, že předcházející techniky založené na Miller-násobená kapacitní modely jsou vhodné pouze pro ty, zesilovače, jehož první etapa-pól je dominantní před odškodnění. Ve většině obvodů SC, vnitřní opamps jsou transkonduktančních zesilovače whch řídit on-ChP kapacitní zátěže, a tedy pro tyto opamps, druhá fáze-pól je dominantní. "

"Jak již bylo řečeno, on-chip CMOS a GaAs transkonduktančních zesilovače jsou obvykle druhý-fáze dominantní-systémy tyč s R, 'C' <R2'C2 'v modelu Obr. 6 (a). Konvenční použití Miller -násobí kapacita efekt v rozvojových ekvivalent obvodu Obr. 6 (b) předpovídá, že první etapa-tyč se pohybuje na nižší frekvenci pro nenulovou hodnotu CGD a stane dominantním, jestliže C a / nebo g, je dostatečně velký, jak je uvedeno na Obr. 8 (a). Toto obyčejně-držel názor (viz [13, s. 3771, je nesprávný, pokud jde o základní root locus teorie wherein póly dva-tyč systém nemůže být nikdy kříž navzájem jako tyč-dělení negativní Zpětná vazba je použita [l]. "

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back