otázka na to i mód a liché režim

S

saryee

Guest
V dokumentu se říká, že podmínka pro hybridní provedení: předávané napětí pro liché a sudé druhy dopravy se musejí navzájem liší o 90 stupňů.To může být přepracovány, jak * L (1/lambda_g_e 1/lambda_g_o) Phi_r = 1 / 4.L je délka spojovacího oddílu, lambda_g_e a lambda_g_o jsou orientační vlnových délkách pro sudé a liché režimy, a Phi_r je fázový posun v režimu dokonce přispěl odrazy formou koncích spojovacího oddílu.Moje otázka je, co jsou sudé a liché režimy tady v obdélníkovém vlnovodu.A jaké jsou lambda_g_e a lambda_g_o (rovnice)?Jsou vedena vlnové délky v závislosti na mezní frekvence sudé a liché režimy?Díky!

Možná se mýlím, ale neudělal jsem to, co pojem lichých / sudých režim použije na obdélníkový vlnovod.Pro čtyři port, a to iv režimu znamená, že se použijí dvě-fáze signálu ( a ) na dva vstupy, a zvláštní režim znamená, že se použijí dvě fáze signálu ( a -) na dva vstupy.Její jen matematické pojetí, které lidé používají k výpočtu věci jako statické kapacitní / délka zjistit impedance.Dvě sousední microstrips v "divné módu" bude působit jako je "fiktivní" umělé země přímo mezi nimi, například.Pokud dáte 1 volt na jeden pás na vstupu, a -1 volt na jiné proužky vstup, tam druh musí být "0" voltů přímo uprostřed dvou pásů.

V vlnovod neexistuje "napětí", protože neexistuje žádný středním vodičem nebo umělé země.Takže nemůžete říct, že je "nulové napětí" na nějakém místě ve vlnovodu, protože ještě uvažovat o napětí ve vlnovodu musíte integrovat Efield po délce.Takže vy jste nemohli mít "zvláštní režim" matematické umělé země ve středu obdélníkového vlnovodu, protože jste integrovat přes nulovou délkou (tloušťka pomyslné umělé země).

Vím, že neříkám to velmi jasně, ale to moje nejlepší zkusit.

Musíte mít 2 vlnovody připojil nějak.Let s říkají, že jsou spojeny podél úzké bočnice.Tato stěna musí být odstraněn po určitou spojovací region délky.
V tomto regionu máte vlnovod, který je dvakrát tak široká jako ty původní.
Dokonce i režim je při spuštění stejné TE10 signály ve fázi ve dvou původních malých vlnovody.Stanou se TE10 režimu v širokém tj. spojky vlnovod sekce.
Odd režim je, když původní TE10 signály jsou naproti ve fázi vedoucí k TE20 režim v části spojky.
Takže lambda_g_o odpovídá průvodcem vlnové délce TE20 režim v části spojky.
Já nevím podrobnosti o vaší struktury, ale to by mělo pomoci.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back