Otázka O Simulink simulace Delta-Sigma modulátory

N

naalald

Guest
Zdravím všechny,
Připojený jsou Simulink model z
1. Aby delta-sigma modulátoru a jeho výsledek.Ale když jsem porovnat výstup FFT a SNR o mé model s výkonem Schreier toolbox pro
1. pořadí modulátor s OSR = 32 a pro stejné vstupy, vidím, že výsledky jsou různé.Mám 28,5 dB SND a Schreier toolbox je 41,6 dB SNR.
Můžete mi prosím pomoct vymyslet Kde je moje chyba, a proto jsem si to špatná SNR?
Díky moc.

proč prahu quantizer je 0,5?Myslím si, že by měla být 0.

Ahoj jiangxb,
Děkujeme Vám za Vaši odpověď.To je proto, že úroveň výstupu z Quantier jsou 0 a 1 a mám na výběr 0.5 za prahem.Ve skutečnosti v Simulink neexistuje flip-flop, že její výstupy jsou -1 a 1.Myslíte si, že toto nefunguje?

Myslím, že příčina je v nastavení quantizer prahu.Navrhuji, že se stanoví společná-Způsob hodnotu 0 a podepsat pomocí funkce jako quantizer.

Děkujeme za vaši odpověď.
Ale když budu používat označení funkce pro quantizer, jak můžu simulovat odběru?Jak mohu nastavit převzorkování poměr?Neexistovala by žádná hodiny v okruhu potom!

modulů v Simulink mít možnost - doba odběru vzorků, je to opak vzorkovací frekvenci.nastavit vstupní sinewave frekvence modulátor signál v šířce pásma.Potřebujete nenastavené převzorkování kurzu, který je používán pouze v decimation filtr.

Díky jiangxb,
Měl jsi pravdu.Nyní, když jsem změnil quantizer a použité znamení funkce, je výsledek mnohem lepší.Ale jak jsem nemůže definovat pojem času dobře, je výsledek ještě vylepšit (I definované funkce místo na quantizer jak je uvedeno níže).Změnou převzorkování ration trochu se SNR změny hodně.

Funkce, kterou jsem definován pro quantizer:

Funkce y = fcn (u, CLK)

pokud CLK
jestliže u <0
y = -1;
jiné
y = 1;
konec
jiné
y = 0;
konec

Přiložený je nové výsledky, které jsou mnohem lepší než ta předchozí.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

nemusíte nastavit čas, protože jsou diskrétní-time sami.nastavit VZORKU TIME jednoho modulu a -1 pro ostatní (-1 na zděděné).

Díky.
Použil jsem znamení bloku namísto definování funkcí a také jsem odstranil hodiny koncepce a použité vzorku čas zdroj bloku.Výsledky jsou lepší.
Děkuji vám za vaši pomoc!

Zdravím všechny,
Najít toto téma velmi zajímavé, jak jsem se snaží vytvořit model pro
1. a
2. pořadí sigma delta modulace.Jen jsem začal pomocí Simulink a já věděl, jestli mi někdo může pomoci.
Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back