otázka pro OFDM v Simulink a FPGA implementace.

C

carlosftm

Guest
Ahoj všichni,

Já jsem se provádí software rádio, které používají OFDM.První část mého projektu je navrhnout a simulovat Vysílač / receiber v Simulink.

Moje otázka je v odlišení části.

http://img247.imageshack.us/img247/2328/ofdmexampleua4.jpg

Mám použít jako mnoho modulů QAM (PSK, PAM, nebo požadované modulace modul), podle přání subcarriers?(Tj. o 60 subcarrier systém, 60 QAM moduly?).

V Simulink jsem použil sériové vstup a pak se sériovým paralelní převodník.Tento nový vektor (nebo 1 sloupec, X řádky matice), jde do modulátoru QAM a jeho výstupy jde do IFFT (nejsem včetně prokládání, pilot inzerce, atd. zatím).Ale, co by se stalo v hardware realizaci?mám modulovat každý subcarrier samostatně (paralelně)?můžu to udělat sériově a pak aplikovat výsledky paralelně do IFFT?

Budu apreciate vaši pomoc.

S pozdravem

Myslím, že u používáte XILINX FPGA za to.pak sud nejprve přezkoumala FPGA na které nikdy jste si zvolili, stejně jako Vertex 2 PRO.a U najdete v knihovně spojené s FPGA.a doufám, že tam je knihovna pro sériovou na paralelní převodník.

Modulace formátu (BPSK, 16/64 QAM) není ve spojení s subcarrier takový jak 64 IFFT.Před IFFT, musíte mapování vstupních bitů odlišení symboly, pak se S / P transformace a IFFT.Podívejte se na odkaz OFDM systému.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back