Otázka simulace mixéru v spectreRF

S

skysky

Guest
Byl jsem provádění hluku obrázek simulace mixéru po tutoriálu na stránce http://www.ek.isy.liu.se/courses/tsek26/LAB2_Mixer_Tutorial.pdf , existují dva způsoby, jak simulaci NF. jeden je PSS + PSP, což je pozemek o NF frekvence vs, další je PSS + Pnoise, což je pozemek o velikosti NF VS LO. Dostal jsem 2 různé NF, co se děje? který z nich je lepší? převod zisku z PSS a více simulace PSP se také liší od výsledků jiných typu simulace. co se děje? díky!!

Dobrý den. Definice se liší zesílením napětí mezi PSS / Pac a PSS / PSP. S21 z PSS / PSP bude stejná jako Vgain z PSS / PAC pro příklad, ale to se bude lišit od Vgain z PSS / PSP. Jak víte, existuje mnoho zisk definice. Jaká definice zisku potřebujete? Výsledky NF může být stejná hodnota jak pro PSS / Pnoise a PSS / PSP pokud Rozumějte NF, NFieee a NFdsb. Ve Vašem příkladu. PSS / PAC zatáčka místního dodavatele elektrické energie pro pevné frekvenci, na druhé straně PSS / PSP zatáčka frequncy pro pevnou lokální moci. Následující příklady jsou závěry. Pro NF, není tam žádný významný rozdíl mezi PSS / Pac a PSS / PSP. Pro Gain, záleží na vašich potřebách. Požadujete-li S-parametry účetnictví účinky frekvenčních překladu, můžete použít shoud PSS / PSP nebo QPSS / QPSP.

"konverze zisk" jsem se zmínila, je převod napětí zisk, který je "konverze napětí zisk je poměr napětí RMS z IF a RF signálů". Je tam nějaký jiný definice "přechodného napětí zisk"? simulace, která je určena tato napětí konverzní zisk? PSS + PAC nebo PSS + PSS + PXF nebo PSP? jaký je rozdíl z nich? whati je NFieee? je to NFssb? Já mám NF 60 dB, možná je něco špatně ve svém obvodu. pracovní .... Nicméně, díky!

Napětí Zisk PAC a PXF je VCG = Vout / (Erms / 2) Převod Funkce Pnoise je VCG = Vout / (Erms / 2) zisk PSP je zisk = Vout / Vin-li Rz = Rsource, S21 = VCG. Mnoho lidí se embarssed s touto problematikou. http://www.designers-guide.org/Forum/YaBB.pl?num=1122952471/5 # 5 Spectre, NF je convetional SSB NF (NFssb). NFieee je IEEE definice SSB NF. ADS nedávají NFieee. A NFdsb defintions mezi ADS a Spectre jsou různé. Viz http://www.designers-guide.org/Forum/YaBB.pl?num=1162399761 Ale NFssb výsledky by mohly být téměř stejné mezi ADS a Spectre, pokud simulace nastavení je špatné.

díky za informaci! pod vedením výukového programu na h ** p :/ / www.ek.isy.liu.se/courses/tsek26/LAB2_Mixer_Tutorial.pdf jsem nevěnoval pozornost impedenc zápasu mezi vstupní a výstupní port. Myslím, že to je jádro problému. ale já jsem přemýšlel, MOS je kapacitní, co mám udělat pro to, uvědomit si impedance zápas? Kolik bych měl nastavit odpor k portu? má vyzkoušet ...

Výstup porovnávání nezáleží. Ve vašem případě, vstupní signál je port (R = 50ohm). Přestože vstupní port je ukončen 50ohm přímo, impedance, která vstupní port vidí, není 50ohm, protože vstup je brána mos viditelná vestavěným balunem. Váš problém je, že použití přímého vykreslování funkce kadence aniž bychom znali jejich definici. Pokud si spočítáte zisk své vlastní definice bez použití přímého vykreslování funkcí, můžete získat stejné výsledky bez ohledu na PSS / PAC, PSS / PXF, PSS / PSP a dokonce i přechodových jevů. Ve Vašem příkladu, vstup shoda je širokopásmové odpovídat v 50Ohm odpor. Pokud chcete realizovat různými odpovídajícími odstranit 50Ohm odpor a vložte reaktivní přiřazování síť místo.

ahoj, díky opět pro vaši informaci. jak jste řekl, že [quote = pancho_hideboo] Napětí Zisk PAC a PXF je VCG = Vout / (Erms / 2) Převod Funkce Pnoise je VCG = Vout / (Erms / 2) zisk PSP je zisk = Vout / Vin Je-li Rz = Rsource, S21 = VCG. . [/Quote] Myslel jsem, že kdybych se mohl realizovat impedance zápas mezi zdrojový port a vstupní port míchačky, pak bych si S21 = VCG. Teď jsem si přibližnou výsledek. NF je 22,5 dB z PSS / Pnoise a 25,0 dB od PSP, zisk je 14,3 dB z PSS / pxf a 11,1 dB z PSP. Důvodem differenc, myslím, je, že některé mos jít ven nasycení regionu. je to v pořádku? Dnes se objevil další problém. Když jsem vykonal trasient simulaci, zjistil jsem, že hodnota DC z IFP a IFN jsou různé, takže se na velikost malého signálu IFP a IFN. Mixer je symetrie, vstupní signál je také summertry, co způsobí li výstup unsymmetry? díky!

Na výše LAB_2 tutoriálu, dali 50 Ohm odpor paralelně s Port1 získat správné energie z Port1. (V opačném případě dostanete polovinu). Ale hluk bude také zvýšit kvůli hluku z této teploty rezistoru. Obávám se, že nebudeme mít správné NF z této simulace nastavení. Co si myslíte?

Chystám se udělat úplně pasivní diferenční mixér (kroužek mixer architektura). Teď musím udělat simulaci konverze Gain (v pasivním mixéru to ideální hodnota je -4 db). I nastavení PSS / PAC analýzy sledovat SpectreRF Application Note a "LAB2_Mixer_Tutorial". Problém je spolehlivost výsledků. Viděl jsem v předchozím příspěvku, že CG je poměr zhruba Vout a ERMS / 2. Teď, když jsem odpovídal Port RF a LO port na 100 ohmů, protože existuje rozdíl Port. (Já to zkontrolovat v článku IEEE), Port jsou spojeny s ideal_balun. Ano, může být výsledek správný? Tento problém se narodil, protože když jsem simulovat síť bez odpovídající síti najdu hodnota CG horní ideality než hodnota -4 dB. To je nemožné!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back