Over-topení transformátor!

T

the_risk_master

Guest
Ahoj kluci,I z této konstrukce napájení DC spolu před časem, už jsem stavět to,
Theres žádný problém s výstupním napětím (to dává asi 22.8V DC).Problém je v tom, že moje transformátor zde suddnly stává velmi horké (přehřátí), myslím, že můj design tu má pravdu.Ale co by mohlo být wrogn tady??Prosím, pomozte ...(Transformátor je 220:24 @ 1A)

jde o všechny ...
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Teplo pod zatížením, nebo ne?Pokud se pod zatížením, co je aktuální?Lutput moc si vzít z nabídky?Má splňovat transformátoru.To start do tepla všech dob, nebo jen poslední dny?Je to horké, i když se odpojíte regulátor s recitifier z druhého svitku?

Pokud ur trasformer nad tepla s ven zatížení, zkontrolujte následující

Volná jádro s hučení - těsný jádro s více EI

šek pro základní a střední vodiče currect rating

Ponořte se do izolace lakem a Rost pomocí 100W žárovka

Ahoj Makri a Artem,Ověřil jsem si, jádro je těsný (ne potřebovat až k přidat E Is), to přehřívá i bez zatížení.

Výstupní proud je asi 0.58A, když jsem odpojte transformátor na usměrňovač, a zapojen do zásuvky, to dává 24V AC na sekundárním vinutí a nehřeje vůbec ...Hmmm ..... Co Zdá se, že špatně tady?

Hej risk_master!

Problém je v tom jistě filtr kondenzátor - 2200uF.
S takovou kondenzátoru špičkový proud budou velmi rozsáhlé - několikrát jmenovitý proud transformátoru.
Přiveďte ho na přibližně 100uf a být spokojený s malým čeření!

Doufám, že to pomohlo!

Giri

the_risk_master, můžete měřit střídavý proud v místě připojení ze svitků do usměrňovače při zátěži.

Poté, dát rezistor dávat stejné proudové zatížení (0.58) přímo do wihtout usměrňovač cívky a uvést, zda transformátor horké, či nikoli.

Podívejte se na diodový můstek pro shorted / open diody.

Nezadali jste kolik současných vaše zatížení tahem, ale váš problém může být nic víc než se snažit získat více z transformátoru, než je schopen dodávat.Říkal jste, že transformátor je dimenzováno na 24V 1A.1 Amper rating je AC rating, a když se připojíte jakékoli transformátor pro napájení DC obvodu, musíte de-sazba Aktuální hodnocení o 30% pro stanovení maximální stejnosměrný proud, které lze poskytovat prostřednictvím napájení.Důvodem je střídavé napětí se zvyšuje o 40%, když se opravuje a udržuje VA (volt-AMP) rating pro transformátor, současný rating musí být snížena.To znamená, že vaše 1 Amper transformátor umožní maximálně 700 mA výstup z vašeho napájení.Pokud váš náklad je výkres delší než tento limit, transformátor bude určitě přehřátí.

HTH - Mike

Rezistor mezi pin 1 a 2 je asi 220ohm a ne 220K.Výstupní napětí takového regulátoru musí být až do 30V naprázdno stejnosměrný proud.
Odpojte DC zatížení a zkontrolujte, zda transformátor pro vytápění.Pokud se transformátor dostat horký musíte zkontrolovat diody v můstku usměrňovač a kondenzátor 2200u těsnosti.

Souhlasím s tím, že kontrolní diody by měl být váš první krok.

Máte-li děravé nebo vadné diody, které způsobí velmi vysoké zvlněný proud k toku přes velké elektrolytické.Vzhledem k tomu, zvlněný proud je AC, filtru bude vypadat jako velmi nízkou impedanci cestu k GND pro tento proud.Pokud tento proud je dostatečně velký, že se zahřeje, elektrolytické stejně.

the_risk_master nereaguje - Myslím, že je zima, na Filipínách se tak vytápění transformátor je výhodné k němu.)

Samozřejmě, že vina je tři až čtyři měření kroky k vyřešení puzzle, a doufám, že náš kamarád bude splňovat mé netrpělivé interrest vědět, příčinou.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back