Ovládání hlasitosti na nízkých a vysokých frekvencí ...........................

M

mhussainshah

Guest
Halo Každé tělo! může mi někdo říct, pokud zvýšíme amplitudu pásmo frekvencí, jako je nižší frekvence a vyšší frekvence, ponecháme-li stranou v polovině spektra. např. když zvýšení amplitudy freqencies below 150 Hz a nad 4 kHz, jaký vliv by to dělat na zvukový signál. Poděkoval v očekávání.

lidské řeči je zde v řádu 1 kHz. a pokud si zvětšit spektrum nahoře a dole, bude zvukový signál je dobré slyšet (ve smyslu hudební nástroje) Zde je to, co jsem dostal:

Chci se zeptat, zda máme audio signálu, a bereme je Fourierova transformace pomocí FFT v MATLABu a zvýšení amplitudy frekvenčních pásem, jak je uvedeno výše, co u naznačují, by mělo dojít k původnímu zvuku, když jeden poslouchá, tuto audio . Stejně jako to, co jsem dostat je samozřejmě zvýšení amplitudy s nějakým druhem hluku na pozadí (jako echo ... ne přesně to) .. Může někdo vysvětlit mi jejich logické chování.

Signál změně pro-a zpětnou Fourierovou transformací z unwindowed křivky bude možné vytvářet artefakty. Čistý hlasitost filtru nevytvoří Echos, že je to běžné filtr používané stroje a zařízení zvuku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back