Ovládání náboj SLA baterie

P

powderfish

Guest
Dobrý den! Pracuji na projektu použít mikro řídit napětí a nabíjení do akumulátoru. Mohu výstupní napětí z DAC řízen mikro, ale chci použít ke změně napětí a proud dodávaný 15V DC zdroj, který může dodávat až 3 Amper proudu. V ideálním případě bych chtěl změnit napětí dodává do baterie mezi 12 a 15V při proudu do 3 zesilovačů. Je to malá zmenšená verze zachycení vozu výkon alternátoru (v tomto případě lavice dodávky) a změnou napětí dodává do baterie řízen mikrokontrolérem. DAC následuje operační zesilovač, abych mohl zesílit Micro pro kontrolu napětí podle potřeby. Byl jsem hrál s upravenou verzí tranzistoru 2N3055 NPN a LM317 okruhu je uvedeno níže, ale nemyslím si, že jsem na správné cestě. Pro začátek jsem si DC na 2N3055 a chci ovládat pomocí tranzistoru DAC, ne odpor. Ocenil bych nějaké nápady, jak mohu jít o kontrole toto napětí na baterii. Na zdraví, Powderfish
regulator-high-current.gif

Podívejte se zde dnes není, co potřebujete, http://www.edaboard.com/ftopic362879.html # 1187805 Já vím, že to používá amega 8, ale zbytek hardware bude dělat to, co potřebujete, Jsem si jistý, že aq_mishu by nevadilo používat jeho hardware, řekl bych, že budete potřebovat kolem 18V-20V pro nabíjení 12V baterie, pokud jste chtěli použít výkresu použijte 4K7 inline s emiter z 2N3904 a připojení tohoto k MCU a používat PWM ovládat. ale jsem si jist, že to bude jen řídit napětí a ne proud, kde si myslím, že aq_mishu design můžete ovládat CURENT omezení a napětí

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back