ovlivnění NPN tranzistor bez odporu

F

fvnktion

Guest
Im navrhování deska s PIC mikrokontrolérem.V minulosti jsem použil Darlington pole, které může být řízeno přímo z mikrokontroléru.I nyní je třeba použít jeden NPN tranzistor jako spínač.Ve většině aplikací, které jsem viděl, že je ovlivňovat odpor se používá.

Já jsem přemýšlel, jestli můžu zaujatost tranzistor bez použití odpor řídit přímo do sytosti.S maximálním výkonem 20 mA z ucontroller se to zdá rozumné, ale nejsem si jistý.

Pokud to nepředstavuje problém tranzistoru nebo mikrokontroléru mohu tuto praxi obecně, i když tam je neregulovaných množství proudu, které může proudit do základny, kde jsem dont péče, co kolektorový proud bude a pouze to, že tranzistor je v saturaci?

Obecně bych chtěl vědět, co mé omezení je, a když jsem se může skončit poškození tranzistoru?

Díky za váš vstup.

Připojíte-li tranzistor přímo na pin, proud bude omezen interní pullup rezistor (nebo P-kanál tranzistoru) v koncovém stupni svého uC.
Tímto způsobem vaše uC pin výstupní napětí nikdy překročit Vbc tranzistoru, což je cca 0,7 V. Pokles napětí přes vnitřní odpor uC bude VCC-VBE.ztrátový výkon na tomto pinu bude U * I.pro 20mA a Vcc = 5V P = 0.086W.
Několik piny nakonfigurovány jako to a vaše uC bude smažený velmi rychle.
Dalším faktorem je celkový proud vaše uC zvládne pro všechny jeho kolíky.Obvykle to není více než 100 mA.Přečtěte Absolutní maximální výkon pro vaše uC.
Všichni ve všech to je mnohem lepší použít i malý odpor tranzistoru základně.
Jinak nemůžete být jisti, když váš uC selže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back