Pár antény o 90 stupňů?

B

blapcb

Guest
Dobrý den.Viděl jsem aplikace pracující v 2,4 GHz spektru, kde přístupový bod, který měl dvě antény (Nejsem si jistý, jestli to byl skutečně dva separate vysílače, nebo jen dvě antény - mám podezření, bývalý), kteří byli připojeni na úhlu 90 stupňů na jeden další (opět, to je na stejný přístupový bod).Říkal jsem si, co je logika tohoto.Předpokládám, že to má co do činění s něčím, kde orientací uzlů (tj. antény na uzlech) je není známo.Může někdo nabídnout vysvětlení?Díky.

Často toto je děláno s cílem zmírnit multipath jev.Je to prostor rozmanitosti technika.

S pozdravem,
RF-OM

Díky RF-OM.Můžete vypracovat trochu na to?Možná poskytovat některé pojmy a klíčová slova, která mohou být Googled?(Jiné než tyto dva).

V podstatě se tyto dva odlišné transceivery, z nichž každý má své vlastní anténu?(Znamená to vlastně musí používat dvě rádiových rozhraní, například).Nebo se tato technika znamenala jeden vysílač se dvěma anténami?

Díky za Vaše vysvětlení

To může být přijímač se dvěma anténami pro prostor rozmanitosti nebo vysílače se dvěma anténami, nebo transceiver.Hlavní myšlenkou je zlepšit rádiové spojení.Mulipath je jev, kdy signál dorazí na stejnou anténu s různými fázemi vzhledem k různým dráhy.To může být způsobeno odrazy nebo někdy i ostatní fenomény.Jestliže dvě antény použít, a pak se signály v kombinaci se speciálním způsobem je možné zmírnit negativní dopad a získat stabilnější rádiové spojení.To není jednoduché a vyžaduje kanál modelování a další techniky.To také může být použit k řešení koexistentní problémy.Existuje mnoho praktických aplikací pro rozmanitost techniky antény a je těžké se seznam všech z nich zde.Pravděpodobně neexistuje jedna teorie, které popisují ve všech situacích, a každá praktická věc vyžaduje vlastní analýzu a řešení.Tento problém se stále více a více vážných dnes, protože mnoho rádiových zařízení rozmístěných v bezprostřední blízkosti av přilehlých spektra: bezdrátové sítě a Bluetooth, mobilní telefony, bezdrátové USB, UWB vysokorychlostní domácí sítě, satelitní TV a tak dále.Dalším příkladem je piconet transceiver a pohybujících se objektů (lidé, zvířata, dveře, atd.) mezi anténami.To je, když jsme se použít dvě antény pro oba přijímače a vysílače přístroje.

S pozdravem,
RF-OM

Pokud antény jsou v "x" konfiguraci je možné, že projektant chtěl kruhovou polarizací.Ortogonální antény jsou jedním způsobem, jak vytvořit kruhové polarizované signály.

To mohlo také být, že jsou v úmyslu využít ortogonální polarizace k oddělení dvou signálů.Vertikální a horizontální například.

Samozřejmě, může to být rozmanitost design jak je uvedeno výše.

Lotova možností (a dohady).Nebo si někdo jen bouli jeden z antén z vyrovnání?Já bych se přikláním k názoru, že by mohla být v případě předtím, než jsem se podíval na něco exotického.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back