přepočtu hodnot v montážních

M

microlab

Guest
hai všechny

Jsem obdrží některé údaje ze vzdáleného počítače přes sériový port mého 8051 systému v ASCII format.there budou tři číslice čísla a jedna číslice jako unit.there jsou dvě různé jednotky, které mohou být volitelné na vzdáleném system.one je kilogram, a druhý je libra.
Jsem zobrazení charectors v sedmi segment displeje, jelikož received.now chci experiment otherway.if systém odesílá hodnotu v kilogramech, chci zobrazovat v měně a místopředseda versa.how je možné manipulovat získaných údajů ? Je možné to udělat, je montáž?nebo mám použít C?
Já používám kompilátor Keil, ale více familier s montáží
pls pomozte miml

Jak se říká, že vztah "1 kilogram (kg) = 2,205 libra" jednoduše znásobit svůj kilogramů výsledek s 2,205, aby si to v librách.s langauge C je to trochu jednoduché, jinak je to stále jednoduché s montáží.A totéž pro "vice-versa" jednoduše rozdělit liber 2,205 dostat v kg

microlab napsal:

hai všechnyJá jsem obdrží některé údaje z vzdáleném počítači přes sériový port my 8051 system in ASCII format.there budou tři číslice čísel a jedna číslice as unit.there jsou dva odlišné jednotky, které mohou být volitelné na dálkové system.one je kilogram, a druhý je libra.

Jsem zobrazení charectors v sedmi segment displeje, jelikož received.now chci experiment otherway.if systém odesílá hodnotu v kilogramech, chci zobrazovat v měně a místopředseda versa.how je možné manipulovat získaných údajů ? Je možné to udělat, je montáž?
nebo mám použít C?

Já používám kompilátor Keil, ale více familier s montáží

pls pomozte miml

Vážení přátelé

pokud je to snadné s C žádný problém, budu používat C
jak všichni víme, v sériové komunikace, data bity jsou přenášeny a obdržel v ASCII formátu
pro 10.295 kg, dostane 31h 30h 46h 32h 39h 35h 6BH 67h.leaving nyní zpracovávat tyto údaje musíme jej převést na desetinné form.how můžeme převést totéž?
Je nějaký běžné v C jsou k dispozici pro konverzi, jako ASCII data ti desetinnou čárku a desítkové do ascii?. Já používám kompilátor Keil.poděkoval vám všemml

Nejprve vám zkontrolovat desetinnou čárku, 46h.Pak můžete odečíst od všech ostatních znaků '0 'charakter, 30h, dostat desetinných míst, a ty vynásobte je 10 ^ (poloha vzhledem k desetinné čárky) a přidá se.
Takže je:

1 * 10 ^ 1 0 * 10 ^ 0 2 * 10 ^ (-1) 9 * 10 ^ (-2) 5 * 10 ^ (-3) = 10,295

V C je velmi jednoduché, ale ve shromáždění můžete rozsahu, 1000, získat 10.295, integer:

1 * 10 ^ 4 0 * 10 ^ 3 ...= 10295

Vážení Eugen_E,

Děkuji za podporu
Můžete mi prosím poskytnout mi Ukázkový kód v C
provádět aplikace?
konverze ascii charectors do desetinné hodnoty?poděkovánímml

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back