Přesunutí zprávy zobrazení na LCD HD44780

M

member_tdh

Guest
Ahoj, já jsem pracoval na LCD HD44780. Chcete-li zobrazit text nebo hodnota není žádný problém, ale chci se zobrazí pohybující se na tom zprávy. Já tomu nerozumím. Mohl by mi někdo pomoct, pls! Budu velmi thanksful! (Fan jazyka C): D

[Quote = member_tdh] Ahoj, já jsem pracoval na LCD HD44780. Chcete-li zobrazit text nebo hodnota není žádný problém, ale chci se zobrazí pohybující se na tom zprávy. Já tomu nerozumím. Mohl by mi někdo pomoct, pls! Budu velmi thanksful! (Fan jazyka C): D [/quote] zkontrolujte HT44780 datasheet.set "S / C" bit, když wtire "kurzor nebo zobrazit shift" výuky a "I / D" v "Nastavení režimu zadávání" instrukce, dostanete něco! Dobrý štěstí!

pokusíte odeslat příkaz 0x18 nebo 0x1C na LCD: idea:

I když vaše zobrazovací plocha je 16 znaků 2 ​​řádky, zobrazení paměti je mnohem větší než to. Vlastně paměti je integrován do automatu. Takže pokud dáte kopačky ve více než 16 znaků, skončí plnění displej oblasti paměti, které nejsou viditelné. Nyní pomocí kurzoru na displeji + shift můžete mít rolovací efekt s minimálním úsilím a software prostor. S pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back