[Přesunuto] Dotaz na microprossor založený design

M

mr_vasanth

Guest
Máme mikroprocesor s 16 bitovou adresovou řádku a 32 bitové datové linky. Předpokládejme, že máme pouze 16 kb paměť, která bude přistupovat pomocí tohoto mikroprocesoru. Pro přístup k 16KB paměti adresového řádku LSB 14 bitů adresního řádku je dostačující. Ale co se stane, když mikroprocesor pokusí o přístup k některým místo, které je nad rámec 16 kilobajtů? Jak by s ním být zacházeno, zatímco my dělat procesor založený design?

Ale co se stane, když mikroprocesor pokusí o přístup k některým místo, které je nad rámec 16 KB
To může do značné míry závisí na adresu režimu dekódování realizované v procesoru a obvodu design?. Typicky, v reálném hardwaru to možná nedefinované nebo prostě přetočit, zaměřená na stejný implementovaný úložiště znovu a znovu.
Já nejsem jist, že to vlákno patří do "Electronic základní otázky" sekci. Je zpracovatel návrhu se děje v HDL? Pokud ano, myslím, že bychom se měli přestěhovat na vlákno na vhodnější sekce. BigDog

Ahoj BigDog, Máte nějakou představu, kdy necháme adresový prostor definován, když jsme se zalomí kolem, a když jsme se přístup na stejný implementované úložiště. Jen chci, aby si pohled na rozdíl v architektuře jde.

S 64K adresního prostoru, 16K současností a horní řádky adresy nejsou dekódovány, by 16K jednoduše zrcadlo 4 krát. Takže místech 16384, 32768, 49152 by být stejný jako je umístění 0. Místa 16385, 32769, 49153 stejné jako umístění 1, atd. (dokud nenarazíte na další zrcadlo oblast). Se zrcadlem = není "kopie" z umístění / paměti oblasti, ale jedna a ta samá věc "viditelné" v několika různých místech. Tak pište umístění 16384, přečtěte si tuto hodnotu z místa 0 atd.

@ RetroTechie - Dobré vysvětlení. Vlastně jsem si pár rané vývojové desky, které vykazují toto chování. @ Mr_vasanth - Zřejmě se vyhnout tomuto zábal kolem / zrcadlení chování v průběhu celého řádek adresy musí být využívány v režimu dekódování. Chystám se přesunout toto vlákno na vhodnější sekci, jak jsem pocit, že téma je mimo základních elektroniky. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back