[Přesunuto] RCD a MCB otázky

N

neko_whisker

Guest
Ahoj, je to tak, že existují dva druhy ochrany v každé elektrické spotřební jednotku? RCD a MCD? Byl jsem požádán o pomoc nahradit zkažený elektrické zásuvky na můj dobrý přítel doma v noci. Po kontrole se MCB a elektrické zásuvky, jsem vypnout jistič, který je připojen k tomuto zkažené elektrické zásuvky. Proč se RCD cesty, když jsem byl výměnou zásuvky? Podařilo se mi nahradit zásuvky throughtout výpadek v noci s pochodní. Vaše pomoc ocení Clement

Omlouváme se za moje špatná angličtina. jste to říkal o typ zapojení jističe Proudové chrániče (RCD), máme-li únik do elektrické sítě pak může zlomit RCD elektřiny. Myslím si, že dráty nebo zařízení, možná trochu k úniku do země (domácí konstrukce), v době vyměnit.

Žádné Jsou pro každý účel. Ty jsou sestaveny ve stejné jednotce. Myslel jsem, že se z MCB, by byl dostatečný a bezpečný nahradit elektrické zásuvky. Živý vodič by neměl být naživu off MCB. Má neutrální zkrat a zemní vodiče způsobí vypnutí proudového chrániče? Shovívavý

Jak to, že žádná odpověď? Jsem na nesprávném místě? Myslel jsem, že něco není tak blízko elektroniky by byl považován za off-topic. Ale no tak ..... Pokud víte, rychlou odpověď, ale nedají, budu mrtvá druhý den! Shovívavý

[URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/Residual-current_device"] RCD [/url] [url = "http://en.wikipedia.org/wiki/Circuit_breaker"] MCB [/URL] Záleží na tom, zda jistič je jednoduché nebo dvojité tyče. Pokud je jeden pól pak to bude jen vypnete žít. To může být riskantní, pokud nevíte jistě, že Živě a neutrální být správným směrem. Neutrální a země nemusí být nutně na stejném potenciálu - můžete získat několik voltů rozdíl. RCD zjistí rozdíl živě a neutrální proudy. Malé napětí na neutrální vytvoří proud při dotyku. , Že současná nebude uzavřeno ve stejné výši v živé, takže to bude cesta. Já se přestěhoval toto vlákno na vhodnější fórum. "Off topic" chat pro diskuse není o elektronice, jako "Co mobilních telefonů používáte?", "Jaký je váš oblíbený film?" atd. Lidé, kteří se zde odpovědi na otázky elektronického obvykle nemají vypadat tam. Keith.

Díky Keith, Uf ... Moje nohy jsou ještě naživu, kopání Clement

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 16:13 ---------- Předchozí příspěvek byl na 16 : 05 ---------- </span></span>
Hi Keith, tak to znamená pokaždé jsem žádné změny k elektrické síti, musím nastavit vypnutí proudového chrániče? Shovívavý

Ano, v případě, že jističe jsou jen jeden pól. Podíváte-li se na číslo dílu jističe, pak byste měli být schopni zkontrolovat, zda je to jednoduché nebo dvojité tyče, ale v případě pochybností, zabít celý panel a ne sami. V mém domě mám tyto ale jsou to jen jeden pól. Keith.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek Přidáno v 09:22 ---------- Předchozí příspěvek byl v 09:19 --- -------</span></span>
Mimochodem, dvoupólový ty "look" Dvojitá tyč: [URL = "http://uk.farnell.com/merlin-gerin/c60hd206/mcb -6a-2pole-type-d/dp/1421170 "] dvoupólový [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back