převzorkování na velmi dlouhých signálů

H

hudla

Guest
Chtěl bych se zeptat na efektivní způsoby, jak se libovolně resample velmi dlouhých signálů (např. několik milionů vzorků).Můj signál je stopa z osciloskopu (který má pevnou odběru ferequencies, např. 100 MS / s, 1 GS / s, 2,5 GS / s), které obsahují údaje s libovolným symbolem míru.Musím použít root-mikroorganismy povolené kosinu (RRC), filtr na tento signál rcosflt (x, Fd, Fs).Problém je, že poměr Fs / Fd musí být celé číslo, které není vždy platí pro libovolný symbol míru.Tak chci převzorkovat signál s cílem získat Fs / Fd celé číslo.Snažil jsem se použít resample (x, p, q), Matlab function (Signal Process. Panelu nástrojů), ale většinou musím velké p, q čísla na to.

Příklad: vzorkovací frekvenci Fs = 100 MS / s, vzorkovací frekvence Fd = 5,676 MS / s, délka signálu je 2 miliony vzorků.Tak musím p = 100 000 a q = 5676 převzorkovat tento signál.Tento poměr je možné vypočítat na průměrném počítači na 2 megasamples dlouho signál kvůli paměti.

Pak jsem myslel po částech-jako převzorkování, tj. aby řekněme 1000 vzorků, resample je a zopakovat 2000 krát.To nefunguje dobře, protože resample funkce v Matlabu předpokládá, že signál je nulový v době před a po dané vzorky, tak je amplituda chyba zavedena na začátku a na konci převzorkován signálu (kvůli procesu filtrování) .Další problém - převzorkován signál je pak velmi dlouho, abych byl přesný ceil (length (x) * p / q) = cca.35 Msamples, které je opravdu možné filtrovat s rcosflt funkce v průměru PC.

Nějaké nápady, jak na to účinně a bez zavedení dalších chyb amplituda signálu?

Díky, Martin

Ahoj!
Je to složité a může být "standardní řešení" není nejlepší řešení.
Mohli byste zkusit:
* Re-vzorek mezi dva nula nebo přechody mezi libovolnými dvěma body odpovídající
* Cut signál na části, přibližně jako součet z nejjednodušších signálů pásma omezené, nebo jen jako součet sine a cosine signálů;
* Mohou být údaje nejsou přesně "svévolné" a najdete dobré přiblížení;
* Po částech-jako podobat je příliš jednoduché.Může být přibližování se součtem dvou nebo tří nezbytnou funkcí je lepší
* Zkusit přidat k signálu několik užitečných dat
Hodně štěstí!
BR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back