Připojení vstup TTL

W

watertreader

Guest
Ahoj,

Stačí jednoduchý dotaz.Mám-li vstupní signál napětí z 5,8-5.2V, chtěl bych ji připojit k čipu TTL a má vyšší vstupní signál působit jako 0 pro 5.2V a 1 představuje 5.8V.Jak mám udělat?

Děkujeme za vaši pomoc!

Jednoduchý úroveň tlumočník může být budovat s 1kΩ rezistor a Zenerova dioda 4.7V zapojen v sérii s základně NPN tranzistoru ..
- Jakékoli napětí pod 4.7V 0.65 (Ube) ≈ 5.35V bude "Zavřít" NPN
- Jakékoli napětí nad 5.35V bude "open" NPN
Takže, pokud jste připojení emitor 0V a 10kΩ rezistor mezi sběratele a 5V, sběratel napětí bude TTL H pro vstup <5,3 a TTL L pro vstup> 5,3 ..(Pokud potřebujete, můžete použít střídač, nebo jiný NPN, změnit otput do L pro vstupní <5.3V a H pro vstup> 5.3V) ..

Reagrds,
IanP

Ahoj

Nejprve by bylo dobré analyzovat signál máte, myslím to pouze hodnoty 5.8V a 5.2V?doesnt přijmout hodnoty, jako jsou 5,4, 5,5 nebo 5.6V?Je-li odpověď na mou druhou otázku zní ano, pak musíte definovat práh vašeho signálu, pro které může být zastoupen "0" nebo "1" v obvodu TTL.Důvodem pro to, je uveden v http://www.interfacebus.com/voltage_threshold.html, kde pro TTL vstupní signál je bezpečně předpokládat "1", pokud je větší než 2V, a předpokládá se, jako "0", když je nižší než 0.8V, to znamená, že pokud TTL nemůže vás ujistit, co se bude předpokládat, pokud existují, v případě 1.5V je zadány do okruhu.

Bezpečný způsob, jak dělat propojení zaměstnává komparátor LM339 http://www.onsemi.com/pub/Collateral/LM339-D.PDF

vidět

Sůl

Pro pomalé signál, můžete použít optočlen.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

watertreader napsal:

Ahoj,

Jen dát diodu svorkou na VCC to bude fungovatStačí jednoduchý dotaz.
Mám-li vstupní signál napětí z 5,8-5.2V, chtěl bych ji připojit k čipu TTL a má vyšší vstupní signál působit jako 0 pro 5.2V a 1 představuje 5.8V.
Jak mám udělat?Děkujeme za vaši pomoc!

Milý příteli
Použijte komparátor s otevřeným kolektorem na výstupu, jako je lm339 (Don t užití opamps) a dát referenční napětí 5,5 V na invertující svorku a dejte signál o nešíření převracením terminal.make dodání otevřeným kolektorem terminálu = 5 V a makevcc pro srovnávací jakoukoli hodnotu mezi 6 a 24 V to bude fungovat dobře
jde o

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back