Paralelní port

R

r_pem

Guest
Dobrý den, prosím mohl někdo pomoci mne mimo
právo úkol je následující:
navrhnout systém pro měření frekvence sítě co nejpřesněji a pak zobrazení této na web přístupný počítač,
Nyní to je vím, že chcete použít paralelní port pro připojení zařízení k počítači však jsem trochu zmatený, jak budu číst v hodnotách a pak jejich zobrazení na počítači.jsme se rozhodli použít java, byl bych opravdu vděčný, kdybyste mohl přenést na všechny důležité příklady, tutorial nebo řešení, jak jít o řešení úkolu!

thx :)

Nejste první, kdo se ptát takhle tady - je to laboratoř projekt náhodou?

Mimochodem, viz toto vlákno pro knihovny Java pro paralelní port přístup:

ftopic94493.html

Zkontrolujte, zda zde pro paralelní port doc:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=76945

A tady pro některé základní paralelní port rozhraní:

http://www.logix4u.net/parallelport1.htm

Osobně když bych použít sériový port a MCU.Pokud se snažíte, aby použití MCU (pouze F-k-V převodník ADC a?), Pak paralelní port je pravděpodobně způsob, jak jít.

FoxyRick.

U připojení odstoupit transformátor na 230 V

dostaneme výstup 12V

převést jej do 5 hod. impulsu v použití srovnávací

připojte jej k d0

použití PGM kontrolovat to

Druhou možností je použít optočlen.
Dioda může být zapojen v sérii s 4.7ľF (250VAC), kondenzátor a reverzní pollarity dioda anti-paralelní.
Výstup tranzistor bude připojen mezi GND (E) a jakékoliv datalinky z prallel PC port (s 4K7-10k pull-up rezistor) (C).
S touto square wave můžete napsat aplikaci (v jakémkoli jazyce, od starých shromažďovat nebo základní, VB, C, .... ), který počítá čas vstupů H nebo L a převádí je na síťovém kmitočtu ..

Hledám knihu pro interfecing paralelní port s mikroprocesory, co je nejlepší bookk?

hassana napsal:

Hledám knihu pro interfecing paralelní port s mikroprocesory, co je nejlepší bookk?

Pokud váš AC linky je až 100%, můžete udělat energie bez konverze, jako je:

použít sériový ADC místo paralelně, to může být připojen na RS-232 namísto paralelní port.
Dodávka ADC přímo z 220V a používání ioptocoupler pro RS 232 připojení.Musíte hrát s RS232 linky dostat opto výstupu do 232 napětí rozsah:
- Nastavit jeden z 232 kontrolních linek na 0 adnother na 1.
- Pomocí tranzistoru optočlenu jednoduché dát rezistor o jedno z fototranzistoru výstupu.Bod připojení budou vaše data na výstup RS232 vstup.Pozůstatek nesouvisející tranzistor a odpor strany budou napojeny na výše zmíněné RS232 kontrolní linky v závislosti na fototranzistor polarity.

Ahoj, Im dělají totéž projektu (měření frekvence sítě), ale byli jsme na mysli použití JavaScriptu a CGI s HTML.Můžete mi prosím prosím, pomoz mi ven na to, jak mohu začít moje pogram, protože jsem opravdu zmatený.Jakékoliv info by bylo skvělé, děkuji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back