PC Na osciloskopu se na lest 1MHz

A

anandpv2009

Guest
Potřebuji na bázi PC osciloskop circuit.It by měly mít šířku pásma alespoň 1MHz.
Moje idea je

Napětí na FREQ.CONVERTER IC ------> PIC18F2550/4550-----> PC -----> SoftwareJsem ochoten psát software pro osciloskop v PC, ale nemám dostatek znalostí, aby design circuit.I jsem plánují využít HID komunikaci rozhraní PIC s PC

Jakýkoliv nápad ....Prosím post váš nápad, protože potřebuji prostor, ale nelíbí se mi utrácet více peněz na koupi jednoho ...Díky .....

To by mohlo * * práci, ale pochybuji, byste vidět žádné výhody oproti prosté měření napětí s On-Board ADC.

Problém:
Pro měření DC až 1MHz vašeho V F převodník bude muset běžet na mnohem vyšší frekvenci a mají lineární převodní faktor.PIC může měřit frekvencí, ale ne, pokud jsou velmi vysoké, rozlišení není dobré.Také se domnívají, že se snaží přesně a průběžně měřit frekvence může být obtížné a zároveň manipulaci s USB převody.

Brian.

Myslím, že je možné, pokud V F konverzi je možné.
Jakékoliv jeden může navrhnout obvod, který převádí napětí, Freq.(Šířka pásma 1MHz)

Díky [/ code]

hai Anand

Už jste hledali čistou?

Existují nějaké pěkné dokončených projektů na netu

To je jeden z nich
http://www.semifluid.com/?p=24

Hledat čisté najdete více

Nandhu

nandhu015 napsal:To je jeden z nich

http://www.semifluid.com/?p=24

Souhlasím s neschopnost rozhodnout Proč mě nemáš přímou konverzi volatge s ADC?Každý přeměny sníží přesnost, byste vysvětlit, proč je potřeba převést V F první?

Amplitudy napětí na PIC / input D je omezena, proto jsem navrhl V F ICS.Nedávno jsem viděla časopis EFY (nic nového), s konstrukční podrobnosti schem.mikrokontroléru na osciloskopu.

Měření v napětí doména je poměrně snadné i když dosažení 1MHz pásma bez použití speciálního hardware by mohl být problém.Interní ADC v PIC není dostatečně rychlý, aby vzorek na 2MHz (absolutní minimální sazby vidět 1MHz signály).

Pokud převedete na frekvenci, měření se stává mnohem těžší.Aby bylo možné měřit kmitočet, který je modulován na 1MHz, je třeba alespoň (Nyquist limit) 2MHz na to nejnižší a PIC se snaží měřit tak krátké cykly přesně.Máte-li zvýšit frekvenci na zlepšení rozlišení, můžete snížit možnost změřit přesně.Dokonce i když byste mohli změřit, na tak vysoké frekvenci odchylka by bylo velmi obtížné udržet četnost zvýší lineární k napětí.

Byste měli být schopni na vzorku dostatečně rychle, pokud používáte dva nebo více Odpovědná osoba s ADC spuštění přechody mezi nimi, ale jejich udržování v sync by bylo obtížné.

Brian.

Myslím, že to není snadné synchronizaci dvou nebo více VIC.Ale budu se snažit dělat ....

Pokud nějaké nápady, prosím, pošlete to.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back