PIC 16f84 programovací problém

M

manojanand

Guest
Dobrý den, přátelé, napsal jsem malý kód pro PIC 16F84 mikrokontroléru, ale já jsem řešení některých problémů v něm.Kód je v jazyce symbolických instrukcí.I am using Zatímco směrnice se zaregistrovat INDF.Jeho smyslem je zde pro kontrolu obsahu registru INDF a pokud obsah je menší než některé konkrétní hodnoty pak přírůstek obsah INDF registru jednou a udržet zvyšování, dokud nedosáhne, že určité hodnoty, která je definována Zatímco směrnice.Když se obsah registru INDF dosáhne, že zejména ventil, přepínač 0 trochu PORTB.Ale můj kód není dosažení tohoto účelu.Prosím, pomozte mi.Kód je uveden níže:pROCESOR 16F84
# Include "p16f84.inc"
__CONFIG _CP_OFF & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _XT_OSC
org 0x00
goto Hlavní

org 0x04
goto Hlavní

Hlavní
BCF STATUS, IRP

MOVLW 0x00
MOVWF TRISB
BSF STATUS, Rp0
MOVLW 0xFF
MOVWF TRISA
BCF STATUS, IRP
BSF STATUS, Rp0
MOVLW 0x00
MOVWF FSR
MOVLW 0xF0
MOVWF FSR
smyčka MOVLW 0x00
MOVWF INDF

zatímco INDF <05incf INDFendw

BCF STATUS, Rp0
BSF PORTB, 0
MOVLW 0x00
MOVWF INDF

zatímco INDF <05incf INDFendw

BCF PORTB, 0
goto smyčka
konec

Friend JÁ am using MPLAB.a tady je nějaký díl a směrnice týkající se:

Zatímco uskutečňování programu sekce, pokud podmínka je splněna Syntaxe: zatímco <condition>.endwDescription: Program linky mezi WHILE a ENDW by být vykonán, pokud podmínka byla splněna.Je-li podmínka přestal být platný, bude program pokračovat v provedení instrukce následující řádek: ENDW.Počet instrukcí mezi WHILE a ENDW může být 100 na většině, a počet poprav 256.Example: I když i <10i = i 1 endw

Směrnice se bude stav montážního procesu není běh programu za samozřejmé.

Podívejte se na definici "směrnice"

U r velmi pravdivý atferari, teď mi řekněte, jak může dosáhnout i touhu cíle.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back