PIC 16F870 - PORTB dělá podivné výstupy w / EEPROM číst prog

R

ripkars

Guest
Napsal jsem program, který by měl číst byte z místa 0000h z 24C01 (EEPROM) a výstupní stejné byte na PORTB (na PORTB jsou 8 LED - viz schéma)
PORTB není příliš radost ... Podívejte se sem, co jsem říkal o ...
picasaweb.google.com / cattaneo.riccardo / Elettronica / foto # 5035930384313257442
Zde jsem také post kód a schémata obvodu
(Ve videu jsem se dotýkají R3 & R4 - v mém okruhu nejsou jediný rezistor, ale serires tří Protože jsem neměl tu dva 22kohm odpor, i "postavený" je, R3 & R4 jsou pull-up odpory)
Viděl jsem, že LED diody, které byly zapnuty nebyly představující hodnotu prvního bajtu uložen v EEPROM (hex: 83 bin: 10000011).Zkoušel jsem i s jinými hodnotami, a totéž se děje.Jde o to, že je mi zmatený nejvíce je to, že simulátory (oba MPLAB SIM & PICSimulator IDE) jsem pomocí se mi říct, že vše by mělo být ok!
Jakýkoliv nápad, aby mi pomohl?
(PS: A dovolte, abych se zabránilo hovořit o krystalový oscilátor místo nebo RC jeden! Jsem se snažil po dobu 3 dnů k použití toho zatraceného oscilátor a já nejsem získání PIC pracuje dosud, a to i po vložení ji v obvodu jako datový list říká dělat se správným kondenzátory, zbrusu nový krystal a správné pojistky!)
Díky všem a prosím, buďte trpěliví se moje angličtina
Riccardo

ok
první můj kamarád do křišťálově osccilator
mimochodem budete muset použít RC je příliš pomalý
s ohledem na velikost vašeho programu je v krocích
takže pomocí prkénko na krájení
nebudete potřebovat kondenzátory plug krystal sám přes dva kolíky
prkénko na krájení má mnohem kapacitní již (ze samé kondenzátory jsou vyrobeny z)
Takže ...Vaše problémy jsou data isnt správný, ale přímo v simulátoru
Co udělat, je překompilovat kód pro 20MHz nebo 10 podle Vašeho křišťál
a odstraňte kryty také flash to
Nyní program bytů v EEPROM jako 0F nebo F0
pak nám říci, co vlastně říkají LED
Možná, že váš kód potřeby portB pullups získat správné údaje směr
simulátor zvyklý show toto je vždy

mmmhh ...
1) když jsem odstranit kondenzátory žádná z LED se rozsvítí (zdá se okruh je vypnutý)
2) říkáte, že RC je příliš pomalá: proč?Mám flash z ~ 1 Hz se zpožděním kód, který ~ 250 * 250 * 2 cykly!Mělo by být tá jako 4 MHz, ne?
3) Zkoušel jsem překompilovat pro XT (4mhz krystal) & HS (8 a pak 12 MHz), ale stále nefunguje
4) řeknete:
Citace:

Možná, že váš kód potřeby portB pullups získat správné údaje směr

Našel jsem další podivná věc: když zapnu hlavní vypínač (SW2 ve schématu), aby pic začne pracovat, dokud SW1 je nastaven na zem LED dioda bliká, D10, jak by mělo, ale nekončí, když jsem nastavit SW1 až 5 pro alespoň 10 sekund!Po tom, co se zdá být vypnutý.Proč??
Díky všem

Myslel jsem, že to bude ok nahrát obrázek nového okruhu, takže si mohl zkontrolovat, zda je to správné ...
Kód je správně simulovaný & pracuje s oscilátorem RC, zatímco přetrvávat problém, pro který nemohu použít krystal jej spustit.
Díky
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Také bych si myslel, že by mohlo být velmi užitečné pro každého, kdo čte tento 3D vědět, co je napsáno na krystaly jsem pomocí:
8MHz: ACT H1 9735 7H 8,0000
12MHz: 12,000 ANC54
4.115Mhz: 4,115 UNI 82-E
Thx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back