PIC 16F877-VYSÍLÁM & příjem STREAM OF znak

R

RICKYLO

Guest
Dobrý den všem,

Může někdo pomoci mne s C kód na stream VYSÍLAČE znaků z jednoho PIC a obdržet je na jiném PIC?Oba PIC 16F877

Ahoj!
Jaké komunikační protokol činit u potřeba až k cvičení.IIC, SPI nebo USART?
Jde.

několik faktorů, aby zvážila myslím, že:
- Jak rychle?
- Množství dat bajtů najednou?(Nepřetržitý proud nebo jednou za čas)
- Robustnost?(Hlučném prostředí?)

Jak jsem se využije matice 4x3 klávesnice k zadávání dat, pomalý přenosová rychlost by měla dělat.Budu používat FM RF modul pro předávání a přijímání.

RICKYLO napsal:

Jak jsem se využije matice 4x3 klávesnice k zadávání dat, pomalý přenosová rychlost by měla dělat.
Budu používat FM RF modul pro předávání a přijímání.

I am using SIL FM TX / RX modul 433MHZPřidáno po 1 minuta:Koupil jsem si FM RX modul již.Potřebuju kód v jazyce C na program PIC 16F877 odesílat a přijímat data

je to modul, který používáte?
http://www.rfsolutions.co.uk/acatalog/DS305-8.pdf

takže máte 2 strany: na jedné straně s vysílací modul, a jeden se dostávají modulu.

propojení těchto modulů lze pomocí UART na PIC.

Tx pin na DATA OUT pin

RX pin k datům v pin.

Obě strany by měly být nastaveny na stejnou přenosovou rychlost.

Možná budete muset hodně testování, aby si to ritu jako existuje spousta inteference, antény délka, atd.

Vaše reakce mi říká, že jste informováni a já budu rád, pokud se mi může pomoci s kódem.Já používám pro svůj školní projekt a protože jsem tak nový, aby programování v C Já nevím, jak jít na to

Omlouváme se, C pro PIC Nemohu si pomoci, stejně jako jsem nikdy nedělal programování PIC dříve.

Jsem pomocí tohoto RF Module: http://www.rfsolutions.co.uk/acatalog/Radio_Modules.html

Ahoj!
Tento kód může pomoci u nakonfigurovat ur sériový port.Stačí přidat do ur vlastní code.If u stále se nemůžete dělat to pak neváhejte se zeptat.
/************************************************* *******/
/ * USART makra * /
# Define enable_serial_port SPEN = 1
# Define disable_serial_port SPEN = 0
# Define recive_9bit RX9 = 1
# Define recive_8bit RX9 = 0
# Define single_recv_enable SREN = 1
# Define single_recv_disable SREN = 0
# Define continous_recv_enable CREN = 1
# Define continous_recv_disable CREN = 0
# Define address_detect_enable ADDEN = 1
# Define address_detect_disable ADDEN = 0
# Define transmit_9bit TX9 = 1
# Define transmit_8bit TX9 = 0
# Define enable_transmit TXEN = 1
# Define disable_transmit TXEN = 0;
# Define synchronous_mode SYNC = 1
# Define asynchronous_mode SYNC = 0
# Define baudrate_high BRGH = 1
# Define baudrate_low BRGH = 0
# Define trans_reg_empty TRMT
# Define set_9th_bit TX9D = 1
# Define clear_9th_bit TX9D = 0
neplatné setup_usart (void)
(
TXSTA = 0x04;
RCSTA = 0x10;
SPBRG = 103; / / nastavit hodnotu v souladu s ur vlastní krystal
/ / A požadovanou přenosovou ratetable k dispozici data
/ / List
enable_serial_port;
enable_transmit;
clear_usart_recv_int_flag;
)
/************************************************* *************/
char getch (void)
(
while (! RCIF)
(
)
RCIF = 0;
návratnost (RCREG);
)
/************************************************* **************/
neplatné putch (char c)
(
TXREG = c;
DelayUs (100);
while (! TXIF)
(
)
TXIF = 0;
);
Hodně štěstí.
Jde.

Ahoj Waseem,
Díky spoustu.Nemám víc, než si vaší pomoci.Dovolte mi, abych zkusit tento kód.Já se vrátím k vám poté, co jsem to zkusil.

jde, Rickylo

Ahoj Waseem,

Já jsem zase s pomocí při programování PIC 16F877 na můj projekt.Ty pomohly s kódem a já jsem přemýšlel, které kompilátor používáte?Já jsem také přemýšlel, jestli můžete pomoci s tím, jak integrovat tento kód nechat druhého PIC (přijímač) vyzvednout signály zasílané TX PIC
S pozdravem,

Ahoj!
I m pomocí Hitech PICC.Kód je dělá i věci, to znamená, že je i přijímání a předávání dat.Napište ur kód tak, že přijímač vždy čeká na data na sériový port a vysílač přenáší data.
Moje rada je, že nejprve navázat přímé komunikace mezi PIC je tedy připojit předat kolík (RC6), jeden pic až k získat pin (RC7), na straně druhé PIC (příjem řadič).Jakmile přímé navázání komunikace pak přesunout na rádiové spojení.Tím u bude alespoň vědět, že software je v pořádku a problém je jen s rádiového spojení.
Pokud se u stále potýkají s problémy poté požádat bez váhání.
Hodně štěstí.
Jde.

Ahoj,

Chtějí vyjádřit své uznání opět pro své rychlé pomoci.Slova nemohou vyjádřit, jak jsem šťastná.Byl jsem bojoval s tímto projektem od loňského srpna a teď, protože z vás, pomozte mi teď chystá vzlétnout.
Budu ozvat znovu poté, co jsem si to zkusil.

S pozdravem, Rickylo

Ahoj Waseem,Já jsem zase s mým problémem.Snažil jsem se stáhnout demo verzi překladače, který používáte, ale nemohl dostat nějakou lepší stránky, které poskytuje, tak jsem přemýšlel, jestli by vám nevadilo mi poslal hex-soubor pro kód tak, že jsem si to vyzkoušet.Vím, že to by znamenalo, že budete muset změnit kód přidat proudu znaků nebo aby bylo takové, že jsem si nabídky vlastní data prostřednictvím zvláštního PIN na vysílání PIC.
Pokud budete souhlasit, že dodá hex soubor, nebo mi ukázat, které stránky mohu downoad demo kopii kompilátoru, budu vděčný.Mohu poslat moje škola e-mailovou adresu, takže můžete mi poslat nějaké informace.

Doufám, že nejsem žádají příliš mnoho.

S pozdravem, Rickylo

Ahoj!
Omlouvám se za pozdní příchod na odpověď.
Zde si můžete stáhnout demo verzi z webu Hi_tech www.htsoft.com
Mají dostal jinou verzi, PICC Lite, která je zdarma.Ale nejprve u se bude muset zaregistrovat urself na svých stránkách.
Pokud jde o hex soubor se obává, se budu snažit sestavit kód, ale u bude muset počkat na 2-3 dny, protože im velmi zaneprázdněný.
Jde.

Ahoj Waseem,

Díky za Vaši odpověď.Budu se snažit stáhnout překladač zítra.Jistě, můžete poslat hex soubor, když jsou méně aktivní.

S pozdravem, Rickylo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back