PIC bez krystalů

A

alzomor

Guest
Ahoj,

V některých příkladech Proteus našel jsem obvody založené na PIC mikro, ale nemají používat žádné krystalu nebo RC obvodu.
Je možné použít PIC bez krystal?
I wounder, jestli je to použít jako RC obvod s R = infinity ale nechtěl jsem hledat informace v listech pic o tomto bodu.
Mám další otázku, Co je pracovní frekvence v těchto případech, kdy neexistuje žádný krystal je připojen.

Salam
Hossam Alzomor

To je proto, že mají on-chip RC oscilátoru tak ti to t potřebovat vnější oscilátor, pokud frekvenční rozsah poskytovaných interní oscilátor je vhodný pro vaši aplikaci.

Některé PIC modely mají vnitřní RC oscilátor, ale o četnost a přesnost jsou variabilní v závislosti na modelu.

Jako například: 16F628 má 2 frekvence: 4MHz a 37kHz (5% přesnost není nastavitelný)
16F88 pracuje s 8, 4, 2, 1 MHz, 500, 250, 125 a 31 kHz (nastavitelné).

Ahoj můj přítel.

Proteus ani simulovat oscilátory pro MCU a krystal je pouze schematicky.

Pro více informací viz jeho pomocí

jde o
Mostafa, Írán

Pokud externí oscilátor obvodů je přítomen na ISIS schematické, že je tam čistě z estetických důvodů, a je vyloučeno z simulace (přidáním vlastnictví primitivní = NULL v editačním komponenty dialog formuláře).

Procesor frekvence je určena jako vlastnost mikrokontroléru (editovat složku a zadejte taktovací frekvenci).To by vážně * * vliv na simulaci výkonu (20MHz analog kmitání má udeřit výpočtů například) pro žádný užitek.

To je bezpochyby nejčastější příčinou pomalého simulaci výkonu.

Iain.

Zkontrolujte tuto PIC 16C685 DATOVÝ LIST ......... ...... IT obsahuje všechny informace .......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back