PIC Vs 8051

CPU 8051, je pružnější a silnější než PIC16 microcntroller.Podle mého názoru, PIC procesor je slabý, jeho pokyny jsou nudné.Jediná věc, ve prospěch pro PIC16 je jeho periferií.Můžete si koupit PIC mikro s hodně silným periferií, které jen zřídka najít v části za stejnou cenu.Nicméně, PIC18 CPU je silnější a je srovnatelná s 8051.

PIC je instrukční sada je typické pro RISC mikrokontrolér.C51 je CISC, tak to má více instrukcí, což není vždy dobrá věc.porovnat soubor instrukcí PIC s MSP430 například.PIC16 série může jít až na 5MIPS na 20MHz hodiny (oficiálně)

0x41 0x56 0x45!

8051 je jen populární v místech, nemůžete koupit PIC.Je to téměř 30 let.PIC a AVR spustit kruhy okolo starověkého 8051.
Existuje spousta vědí vybírat.8 bit přes 32bit procesorů.
8051 probíhá mnohem pomaleji, než většina moderních mikrořadičů, má velmi málo vnitřní periferie, např. ne / D, I2C, SPI, atd. ..
Řada PIC18F, jak již bylo uvedeno, je vynikající 8bit PIC.

I jásot 8051.I když je to docela stará MCU, ale já standardní naučit.Pokud chceme rozšířit na RISC, je snadné se naučit ARM tím, že základy 8051.Pracoval jsem na 8051 za několik let. Visit my tutorias, pokud máte zájem.

Nazdar,

Existuje mnoho dokladů nabízející 8051.Jeden takový dodavatel křemičitý laboratoří. Poskytují 8051 s ADC, DAC a ostatní pheripherals.

navštivte www.silabs.comS pozdravem
S. Rajesh Kumar

Nazdar,
Většina lowEnd vědí, jak její název suggets nejsou nic jiného než jednoduché Peripheral Interface Controller.Základní 8051 rodina má dobře definovanou architekturu procesoru, podporuje až 64 kB paměti programu, má vnější políbit, který umožňuje rozšíření externí I / O paměti až do 64 a dobře vymezených intuitivní instrukcí procesoru naleznete na větších počítačových systémů .

Fyzikální pin neúčasti na PIC, a to zejména Vcc a pozemní nebyly broughtout jako v běžných IO.
Instrukční soubor je také trochu divné, například jsou standardní konvencí Zdroj a destinace zahrnující dva registry obrácen v PIC, viz například instrukci MOV.Programátor PIC bude inklinovat k nepochopení = c prohlášení, c získání hodnoty 'a' namísto konvenční význam.Zdá se, že architektura PIC se provádí některá robotickou rukou, nikoli lidé.
To byly některé z dojmů jsem dostal, když jsem poprvé začal učit o PIC.Ale ty malé regulátory s několika pinouts jsou 'pic' z designérů, pokud jde o samostatné rychlé ovládání aplikací.Máte pouze několik instrukcí na paměti, bohaté na periferních zařízení, lze snadno naprogramovat incircuit, bohatá na softwarových nástrojů a aplikací podporu, je velmi nízký příkon a obsahující permanentní paměti iv malém balení.
Pozdravy,
Laktronics

pic je lepší v mnoha směrech ....Můžete porovnat ji downloaing listy.

sci-3d napsal:

I jásot 8051.
I když je to docela stará MCU, ale já standardní naučit.

MCU 8051 nejsou starší a myslím, že bude trvat déle, než většina vědí.To proto, že 8051 je multi-vendored.Také, CPU 8051 prošel několika vylepšení několika výrobců.Pokud jde o rychlost, ATMEL, SILabs, Winbond, NXP a velmi rychle dílů s peroformance až 100 MIPS!Můžete pojmenovat dalších 8-bit MCU s rychlostí?

sci-3d napsal:

I jásot 8051.
I když je to docela stará MCU, ale já standardní naučit.
Pokud chceme rozšířit na RISC, je snadné se naučit ARM tím, že základy 8051.
Pracoval jsem na 8051 za několik let. Visit my tutorias, pokud máte zájem.

8051 se bude ještě přežít, protože spousta firem stále pracujeme na přidání nové výkonné funkce.Někteří se přestěhoval do ramene ačkoli.

Odpovědná osoba jsou tak populární v USA a dalších zemích.

H_D_R napsal:Rizwanishaq napsal:

Který z nich je lepší

PIC

8051

Budu raději, než 8051 pic pro jednoduché resion je to levné.

Ale myslím, že PIC je lepší, protože je poskytovat více funkcí, jako je PWM ADC a při nízkých nákladech ve srovnání s ATMEL

8051 může být nahrazen 32 bit nízké náklady na čipy ARM.

Já pracuji s PIC.

Pro začínající s mikroprocesory jsou docela dobré.
Protože hodně podpory, jako je hovno dat, příklad projektu Zdrojový kód k dispozici., Který mi pomohl nejvíce.

Pic jsou snadno programovat & hodně kompilátor pro ně k dispozici jako PICBASIC, PICC,
& I MPLAB, je dobrý.

Sayem Ahmed napsal:

Já pracuji s PIC.Pro začínající s mikroprocesory jsou docela dobré.

Protože hodně podpory, jako je hovno dat, příklad projektu Zdrojový kód k dispozici.
, Který mi pomohl nejvíce.Pic jsou snadno programovat & hodně kompilátor pro ně k dispozici jako PICBASIC, PICC,

& I MPLAB, je dobrý.

Teď den USB je univerzální.

Takže myslím, že práce s USB je dobrá practice.Though nemám vývoje pomocí usb.Because jsem slabý ve vývoji software pro PC a nevím, jak mohu USB rozhraní pomocí jazyka Visual Basic nebo C nebo Perl.

Už jsem udělal nějaké hobby projektu pomocí USB.Některé je možné USB rozhraní s MCU snadno pomocí FT2232 ic nebo jiné.

PIC 18f2550 je skvělé.Mají vytvořit ovladač USB jednoduchý 2 pin usb I / O.Dokonce není programátor potřebné pro PIC této kategorii předprogramovaných bootloader.
MICROCHIP PIC má mnoho takových.

V mnoha projektů, které potřebujete více paměti RAM (řekněme Stěhování displej). Potom 18F je váš kluk.<<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><< >><<>><<>>

Zde několik kritérií, které si můžete vzít v úvahu při výběru mikrokontroléru
(rodina) jsou:
1.Dostupnost
2.cena
2.snadnost použití (jako začít zabývat pouze regulátory s flash pamětí
, které mohou být (re) programované in-circuit)
3.kvality a ceny vývojových nástrojů
Podpora od přátel, sousedů, kluby, diskusní skupiny, e-mailové konference
dostupnost aplikace poznámek, referenční návrhy, fandy web
stránky
4.funkce čipu (IO pinů, UART, A / D, D / A, pulty, rychlost, kód
velikost, velikost dat, atd.)
5.usnadnění přechodu na menší (levnější) nebo větší (schopnější)
čipy

<<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><< >><<>><<>>

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back