pinductor z anologlib nebo induktoru PDK ve schématu sim?

D

Depp

Guest
Všiml jsem si, S-parametrů a NF byly různé, když jsem jen změnu symbolem induktoru, mezi induktoru formulář anologlib a induktor formulář PDK.

tak, jak je na induktoru anologlib a induktor formulář PDK, který z nich by měly být použity ve schématu simulace?

děkuji ti.

induktoru vzorový formulář PDK obsahuje parametry procesu. ale to není vhodný pro úpravu obvodu.

pinductor v analogLib ismeant reprezentovat parazitární * * tlumivky získaných extrakcí z rozložení.

induktor v analogLib je obecný model.V zásadě byste měli použít induktoru PDK, protože je to spojeno s jejich model.

n1cm0c napsal:

pinductor v analogLib ismeant reprezentovat parazitární * * tlumivky získaných extrakcí z rozložení.induktor v analogLib je obecný model.
V zásadě byste měli použít induktoru PDK, protože je to spojeno s jejich model.

po obvodu dispozice je hotovo (induktor, kondenzátory, tranzistory a propojí tratě jsou vypracovány pro masku IC) KDR / EXTRACTOR spočítáme hodnoty parasitics a backannotates do schématu.pcapacitor, pinductor, p-a další zařízení v analogLib jsou určeny pro to, aby zastupoval parasitics, které získají své hodnoty z backannotation od schémata.

Pokud jste netlist extrahován pohled uvidíte pcapacitor zařízení v simulaci souboru, například.

Děkuji vám za odpověď.
teď moje otázka je, jak backannotate?at present, i make the post-simulation by means of "symbol". máš na mysli, když jsem vytáhl parasitics, p-přístroje budou zahrnovat tyto parasitics automaticky?a pak můžu dokončit post-sim pomocí p-zařízení?
děkuji ti.

Moje vysvětlení bylo trochu nesprávný, jsem rychlou kontrolu.

p-prostředky jsou používány reprezentovat parasitics, a jsou vytvořeny v extrahované zobrazení.Jsou-li tyto netlisted pro simulaci je můžete vidět v simulátoru souborů.

Je možné back-opatřit napětí z vytěžené výsledky simulace na schématu, ale není možné vrátit-parazitární komentovat hodnoty z vytěžené pohled do schémat.Back-annotation nelze vytvářet nové prvky ve schématu, a zřejmě jej nelze použít výsledek LVS se vztahovat presistor v extrahované cílem presistor ve schématu.

p-zařízení musí existovat v analogLib protože simulace názory, které se používají k netlist je pro různé simulátory (eldoD, hspiceD, koření, strašák).

V zásadě presistor / pinductor / pdiode / pcapacitor by * ne * použití ve schématu.Presistor například nahrazuje zkrat, když je schematický pohled netlisted pro simulaci.Jejich symbol existuje, protože se skutečně objeví na horní části rozložení, graficky, v extrahované názor.

Omlouváme se za zmatek, jsem musel vykopat kousek, protože jsem nikdy nepoužívejte p-zařízení v mém schémata ...

Děkuji vám za odpověď, n1cm0c.
"to není možné vrátit-parazitární komentovat hodnoty z vytěžené pohled do schémata."
ano, můžeme po-simulace pouze formou "symbolem"?

pokud jde o p-zařízení, zdá mám spoustu věcí naučit ... hehe ...

Post-layout simulace se provádí pomocí vytěžené názor, kde symboly extrahované zařízení objeví "graficky" na vrcholu zjednodušená verze layoutu.
p-zařízení jsou vytvořeny automaticky KDR / extr nástroj.
Jeden běží simulace pomocí této extrahované verzi, která není schematické, ale může být netlisted pro simulaci.Pro detailní postup, měli byste zkontrolovat on-line dokumentace.Původní schéma může být pouze back-komentovaný s výsledky simulace, nikoli s výsledky těžby.

děkuji n1cm0c, ale obávám se, že se nedorozumění mezi námi.
pinductor jsem řekl, je uveden v příloze.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit do zobrazení tuto přílohu

pinductor (a pdiode, presistor, pcapacitor) se přízrak, hspiceD, koření názory, které jsou pro generování popisu zařízení pro simulátor.
symbol názoru může být použit v schématu, ale v zásadě by neměly.
Jeho smyslem je poskytnout grafické znázornění zařízení v názoru, že KDR / EXT vytvoří nástroj z rozložení obvodu.

Například,

vytvořit tzv. diff zesilovač OTA, aby schematický pohled (obsahující schéma, dvě dvojice diff zařízení a aktuální dřez zařízení).
Vytvořte symbol pohled diff zesilovač OTA, zobrazující vstupní a výstupní piny, a které mají trojúhelníkový kreslení reprezentovat schématu.
Nyní vytvořte rozložení OTA, kreslení zařízení, to je rozložení názor.

OTA má pak 3 zobrazení => symbol, schéma a rozložení

Pokud spustíte KDR / EXTRACT nástroj a požádat o obvodu extrakce parasitics uvidíte nový pohled na OTA s názvem vytěžené (nebo něco podobného, v závislosti na nástroj, který budete chtít použít).

OTA má pak 4 zobrazení => symbol, schéma, uspořádání a získané

Vytěžené pohled canbe netlisted a simulace, stejně jako schematický pohled.
P-zařízení, budou vytvořeny uvnitř vytěžené pohled OTA.
Otevřete-li extrahovat pohled OTA p-zařízení jsou viditelné, protože mají symbol názor.Symbol názor je grafické výkres zařízení.

Je to jasné, teď?

Děkuji vám za odpověď, n1cm0c.
p-device jste řekl, je jako kondenzátor vytvořené těžbou, stejně jako přílohu ukazuje, že jo?

ano, kondenzátor, kterým vidíte vytěžené obvodu je symbolem pohled na zařízení.P-zařízení se zobrazí jako ve vašem img.

děkuji n1cm0c.
Teď už vím přesně, co máte na mysli, když jste řekl, p-zařízení, stejně jako img na post i Zaslal: 29 září 2007 10:16, ne?
ale pinductor nebo pcapacitor jsem řekl, jsou symbolem z "analogLib", stejně jako img ukazuje v této přílohy:

a induktoru PDK jsem řekl v názvu je uveden v této přílohy:

a narazil jsem na problém, který z nich je použití při simulaci schématu, pinductor v analogLib nebo induktoru v PDK.
protože závěr S-parametrů a NF a tak dále.
Například, když jsem nahradit pinductor do induktoru z PDK v designu LNA, mají stejnou hodnotu, S21 výrazně změnila.
Možná bych měl použít induktoru z PDK, když jsem si schéma simulace.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back