pisoiu, COME 2 C můj problém.

L

llrry

Guest
Stalo se to, že nedávno jsem obtěžoval podle data pořízení problém.
Mám systém základnu na jednom DSP.
a jednoho FPGA implementovat 4 PWM kanálu a ADC řadič.
Chcete-li otestovat ADC řadič, I use 1 PWM kanál pro generování sinwave
a platnost výstup na ADC vstup a výstup dat do jiného readed PWM kanál sledovat.
Výměnu dat je řízen pomocí DSP FPGA.
Můj problém je velmi podivné.
někdy není žádný problém, ale někdy je výstup obsahuje mnoho chyb.
Chyba není jako odběru hluk, porovnat PWM zdroj a cíl výstup:
postupujte stejně -> přestal sledovat a držet nebo skákat a držet na dost dlouhou dobu -> a postupujte znovu.
Ale když jsem jednoduše změnit DSP operace hodiny, jsem nikdy neviděl problém
se neděje. (Nejsem si jistý, že to zmizí, ale pravděpodobnost je mnohem menší).

Jak si myslíte, že asi můj problém?

Dobře, problém je skutečně divné.Jedna teorie říká, že se mi líbí: Je-li vysoký výkon systému vygeneruje stejné výsledky (správné, nebo ne, nezáleží) běží se se stejnou vstupní proměnné,
a to bez ohledu na to, jak často budete zpracovávat tyto proměnné, to znamená, že software uvnitř musí být nějak v pořádku.V případě, že výsledky jsou dobré nebo špatné, je
to chyba programátora.Ale pokud systém chovat podivně a vytvářet chaotické výsledky na sobě jdoucích procesů, než zkontrolovat DPS.Popsaného postupu vám zdá ok, ale lemme zeptat som ':
Takový systém, jako je ta vaše definetely je smíšené analogově-digitálního designu.Dvě příčiny mohou existovat.
1.ověřit některé údaje o Vaší PCB: oddělené analogové a digitální moc rovin, není cesta analogových signálů přes digitální letadel a vice-versa, oddělit a každý digitální IC s kondenzátory s vlastní-rezonanční frekvence mnohem vyšší frekvenci než kolena, cesta GND a Vcc kolíky IC přímo k napájení letadla, ne přes dlouhé a tenké stopy,
nepoužívejte VIAS citlivé na signály, jako je odběr hodiny.
2.check směrování uvnitř FPGA.Pokud je váš problém vymizí při snížení frekvence, pak budete mít těsný stav uvnitř FPGA algoritmus, někde můžete vynechat setup / hold čas pro vstupní signál.

Také z vašeho popisu jsem pochopil, že vložení hřích signál získaný ze PWM.Myslím, že pro toto použití konvertoru z PWM na analogový.Jak je tento obvod napájen?Z digitálních nebo z analogové?Doufám, že jste se připojit digitální pozemní a analogové pozemní resp digitální a analogové Vcc Vcc na více než jeden bod.
Doufám,
že to pomůže ... lemme vědět.

ahoj, pisoiu:
Děkujeme Vám za Váš průvodce.
Za prvé, nejsem zvažuje uspořádání problém.Ale asi jste
jo, to je z nevhodného řešení digitální / analogové napájení a zem.
PCB artworker není zkušený jedna.
Ale doufám, že to není tak zlé, protože jsem k uspořádání ještě jednou, než jsem vyřešit tento problém.A i teď nemůžu najít problém bod přesně na PCB.
Moje ADC AD7072 je externí, a pracuje na 8MHz hodiny a 90Khz vzorkovací frequncy.
A PWM frequncy dopravce je 180Khz, VS jeden vygenerovaný sinwave @ 350hz.
I používat OP-AMP převést PWM ourput na analogový.

FPGA operaci hodiny 16Mhz, stejně jako moje DSP.A to bez ohledu na vyšší nebo nižší hodiny, problém exsist dělat tak dlouho, jak jsem hodiny FPGA a DSP na stejné frekvenci (ale jiný zdroj -
Myslím oscilátor).

Tato skvělá věc je, když změním DSP pracovní hodiny 10m nebo 25m.
ale zůstat v FPGA pracuje na 16M, jsem nikdy neviděl problém.

Myslím, že jen zkontrolovat bod DSP číst instrukce.Číst bodu změny při hlavní čas změny.

I
don't understand moc, že je: špatné stavů může trvat
1ms nebo více, to znamená, že po sobě jdoucích 80 vzorků se mýlí.
Obávám se, že ADC odchází do režimu spánku kvůli některým unknow důvod.Ale i to šel spát, měl by být okamžitě zbudil až pro příští období odběru.

Tyto dny jsem obtěžoval s jiným projektem.Tak jsem se nemůže soustředit na problém dnů.Ale já se vrátím k řešení je brzy.

Ve skutečnosti, nemám mnoho zkušeností z vysoké rychlosti zpracování signálu.A já neuvědomuje, kolik by to mohlo být špatné pro můj návrh.Ale stejně jsem se udržet poradit v mé mysli.

Je těžké ukázat vám přesně moje situace prostřednictvím těchto míst.Ale já bych
si vás zkušenosti jednou jsem vyřešit můj problém.

Moc děkuji a opět Hezký den.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back