PLC STL, Java

7

7rots51

Guest
PLC, jako např. Siemens S7 použití STL jazyka, které jsou velice podobné shromáždění langauge správců tohoto způsobu programování je velmi nízké úrovni, a uživatel by měl řídit mnoho věcí, proč výrobce nepoužívá alternativu jako v jazyce Java pro vývoj a realizaci programů v PLC to je více lepší než STL?

Byl jsem programování PLC: s ve škole a já si myslím, že kód je opravdu ošklivý, já bych raději "skutečný" programovací jazyk.

Možná, že dont myslím, že koncoví uživatelé se používají pro programovací jazyky jako Java ...

/ Johan

PLC je obvykle založena na 'prosté' mikrokontrolér (jako 8051) a má omezenou kapacitu paměti.
To, a protože otázky související s bezpečností Myslím, že ('skutečný' programovací jazyk by vyžadovalo propracovaný kompilátor, který by mohl zavést možné kompilátor chyby), je používání velmi 'základní' jazyk dobrou volbou.Jakékoli 'error' je výsledkem programátorů chyby, a ne překladač.

ale STL je ošklivé langauge a je vhodný pro techniky s malou znalosti programování, ale s velmi složité úkoly v dnešní době tak jako fuzzy logika ovládání a mnoho dalších složitých úloh a algoritmů, je lepší prodejci přidat alternativa k STL, LAD, FBD.

Jazyky jako je realtime JAVA a další (nebo jednodušší verzi java, aniž by některé aspekty OOP) je dobrou alternativou.

Pokud kompilátory mají chyby, které nejsou použity v reálném čase, proto používáme řadu C / C kompilátory ve vestavěných systémech pro kritické úkoly?

Myslím, že můžeme použít na vysoké úrovni langauges pro PLC (jako nový prvek)

PLC jsou původně určeny pro inženýry v oboru, ti lidé jsou více obeznámeni s výrobním procesem, než programovací jazyk, takže žebřík programovací jazyk je lepší pro ně pochopení a provádět logickou kontrolu, ale teď, kromě logické řízení, pokročilejší ovládání algoritmy jsou nutné pro projekt, je to trochu obtížné realizovat i jednoduchý algoritmus, který používá tyto nízké úrovni jazyka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back