Pls doporučit papír / knihy o strategii simulace ESD

N

neoflash

Guest
Musím se naučit, jak simulovat ESD obvodu, jako je ochrana HBM, rc-spoušť.

Jakékoliv papír / rezervovat na odkaz?

Díky,

Ahoj Neo,

Zde jsou v seznamu několik

1.BASIC ESD a I / O design by Sanjay
2.ESD Protection Device a obvodů pro moderní technologie CMOS FRM Springer

Zkontrolujte, zda pro tuto třídu, poznámky v tomto fóru.název souboru esd_mdker.pdf

Doufám, že to pomůže.

Díky,

Mám několik otázek:

- Proč chcete simulovat ESD chování?
- Je to proto, že tam je nedostatek důvěry ve slévárně dodávané ESD řešení?
Podle odborníků v oblasti simulace Spice ESD není natolik přesná, zatím.V současné době modelů, které dodává slévárna nezahrnují vysoce aktuální, rychlých přechodových chování nezbytné pro takové simulace.

- Je to proto, že chcete vytvořit vlastní ESD řešení?Ujistěte se, že dávat si pozor na porušení patentu.Mnoho společností má vyvinuté a patentované ESD struktur v minulosti.Nechcete, aby vaše ASIC výrobu zastavit, protože porušuje některé-něčí patent.Kopírování ochrana pojem z papíru zveřejnění by mohlo přinést vás do problémů.Několik společností strávil několik expert manyears každý rok hledají nová řešení, takže to by mohlo být těžké najednou získat nové řešení, které není existující (patentováno) dosud a pracuje od prvního okamžiku.

- Co simulátor plánujete používat?
Myslím, že máte v plánu používat koření.Jak bylo uvedeno výše není mnoho modely zahrnují chování nezbytné pro příslušné simulace ESD.
Někteří lidé mají tendenci používat TCAD simulátorů ve 3D simulaci.Ale ok TCAD sítě a proces kalibrace ovlivnit výsledky drasticky.Vlastně, ani se tento druh simulace je že to je časově náročné, aby si to pravé.Pokud nemůžete trávit na plný úvazek na simulátoru může být velmi těžké získat jakékoli relevantní výsledky!

- Co je nutné výsledek simulace?
Různé možnosti:
- Důkaz, že ESD bude v pořádku na plný ASIC?- Více svorky spolupracovat nebo ne?
- Důkaz, že ESD ochrana (1 objímka) je dostatečně robustní?
- Důkaz, že ESD ochrana je účinná (dost rychle, nízké napětí spouštění)

V závislosti na odpovědi, které bych mohl poskytnout další reference.
- Dobrý materiál existuje pro RC-spuštěno BigFET simulace od lidí z Freescale.Jak již bylo zmíněno dříve, jsou patentovány tato řešení!
- Několik lidí tráví PhD o studium simulace TCAD na ESD.Mohu podívat do nějaké papírové reference, pokud je to to, co hledáte.

Vlastně, tento týden je mezinárodní symposium o ESD on-probíhající v Tucson, Arizona.check-out http://www.esda.org/
Jsem si jistý, že jsou zasedání, workshopy a diskuse o modelování a simulace

Jsem také snaží simulovat ESD události počínaje HBM .... I běžet přechodné simulace
Můj problém je realizace zdroje ...
Můžu vrcholu a pádu čas, ale jsem nenašel způsob, jak dostat náběhu také ...
A o rc-trigger svorky ... to, že vyžadují počáteční stav??
Díky

Doba náběhu je definována (parazitní) indukčnost a kapacitní palubě.
Pokud vynecháte induktoru, počáteční proud je velmi vysoká (I = VHBM/1500 ohm).Induktoru bude zabránit tomuto náhlému zvýšení stávající, a tím definuje náběžnou hranu aktuální průběh

Ve většině testery HBM je to asi 5-10uH.

Většina RC založené MOS svorky požadovat 0V na kapacitní jako původní stav.To přímo ukazuje na problémy s těmito typy svorek
- To není vždy jisté, že napětí mezi Vdd a Vss je nula, pokud je aplikována ESD stres.Tam nedávno (2004) byl tester artefakt objevil, následovaný měření, která k závěru, že také v reálném HBM kondenzátor mohou být účtovány až těsně před stresem
- Když IC je napájena, RC bude svorka nefunguje už proto, že kapacita je již zpoplatněn nahoru.
- Svorka MOS je vypnuto po určité době (definované RC).Taková doba je obvykle převzat z HBM standard v pořadí 500ns.Pro stres akce s delším trvání IC bude nechráněné po 500ns!

Opět: Nevidím potřebu pro většinu designérů IC, aby takové ESD související SPICE simulací.Buď věříte licí řešení nebo se dostanete ven a koupit / licenci lepší řešení ověřených odborníků v dané oblasti.Neztrácejte drahocenný čas při vytváření nových řešení.Porušení riziko je značné

Doporučuji:
ESD v integrovaný obvod od Ali
ESD knize Albert Wang

Ahoj Neo,
Smím vědět, co přesně chcete vědět?Hledáte ESD simulátor HBM netlist?Není nic špatného na běžící simulací a učit se od tam.To je naprosto správný způsob, jak pracovat na ESD.Jsme runing mnoho simulací ESD v naší univerzity a vyrábět třídy inženýři světa a designéři, kteří jsou podání mnoha patentů ročně.Vzhledem k tomu, že byl odkaz na modely slévárenské a její platnosti, jakož i porušení patentu - více je uvedeno v negativním smyslu.Dokonce i ty mají mnoho patentů, aby se obejít 'patenty dalších.V některých případech, oni tvrdí, patenty na nápad neznámého chudého studenta autora nebo autora, který odhalil myšlenku v papíru.Strašit někoho, kdo se chtějí naučit něco, s použitím porušení patentů ohrožení je nejen drzý, ale ukazuje aroganci.
[Některá fóra autorů práce pro obchodní společnosti, které prý poskytují někteří ESD možnosti ochrany (jako jedna firma vložit do své webové stránky - tyto orgány přebírají po celém světě výzkum v oblasti ESD - jako kdyby ESD práce s tím související je ve vlastnictví, a všechny ostatní by měly jejich použití. Buďte opatrní těchto poskytovatelů řešení, protože si je soubor patentů pomocí silikonu a za vaše peníze].

Hodně štěstí
Oxy

Cítím se trochu vztek a frustrace se na naše fórum přítelem Oxy, že bych pochopit.To není můj záměr vytvořit takové pocity s nikým.Na tomto fóru se všichni sdílí své zkušenosti, a to je přesně to, co jsem udělal taky.

Můj osobní názor je, že přesné simulace jsou časově náročné, takže lepší mít dobrý důvod trávit čas - který můžete mít!Jistě někdo může učit od simulací, a já se nezastaví vás.Ve skutečnosti jsem za předpokladu, info a odkazy k vašemu začátku.

Oxy, uveďte prosím odkaz na modely od slévárny, které obsahují NMOS snapback modely například.Snažím se najít takové modely pro docela nějaký čas bez valného úspěchu.

Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back