PLZ HELP!

R

Ramone

Guest
Hi there!Pracuji na nějaké robotiky a já cvičení problému obchodního cestujícího, aby se některé cesty.V tuto chvíli se snažím model tuto hru:
prodavač začne od města (tedy 1) a má n měst cestovat, ale on má pouze jednotky T čas.Za předpokladu, že všechny cesty mezi 2 městy je jednou jednotku času, který pak je nejlepší cestou, aby?

To znamená, že já mít přeformulovat problém nějakým způsobem.Myslel jsem na řešení, ale jak to mám gurrante, pokud je optimální, nebo ne?Co matematika použít???

Problém TSP je dobře známý NP-těžké problémy.Zatímco optimální cestu lze nalézt v přiměřené lhůtě pro malé N, těžko se to ukáže jako pro velké N, kde se zaměřuje na hledání optimální cesty.

Wikipedie má seznam možných algoritmů.
http://en.wikipedia.org/wiki/Traveling_salesman_problem
Naposledy upravil mat dne 16.srpna 2005 19:00, upraveno 1 celkem

Zkuste si přečíst můj příspěvek znovu - nebudete rozumět tomu, co chci.Pokud si chcete vyzkoušet heuristický (P času), NP problém, musíte se nejprve najít přesné optimální řešení problému.Vzhledem k tomu, co chci vychází z TSP, ale není to TSP musím nejprve vědět, jestli moje formulace je optimální, nebo ne (tedy najít jiného).

Nazdar.

Toto téma patří do zvláštní druh matematiky, tzv. teorie grafů.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back