Podívejte se prosím tento oscilátor ... tak divné problém!

R

rockycheng

Guest
Ahoj všichni,

Tento oscilátor je používán v DC-DC conveter, pro generování hodinového signálu a kompenzace ramp.

Funkce je, že při ramp napětí jde nad určité prahy napětí, výstupy NQ ze SR západky mění z 0 do 1, vybíjení kondenzátoru .........

Problém je, že kondenzátor není účtována vůbec!Všechny aktuální jde do tranzistoru vedle to.
NQ by měl být 0V, ale je to přesně 569mV, a jen dát tranzistor v aktivní oblasti.Takže stabilní smyčky je tvořen.

Co mám dělat s tímto problémem?

Děkuji vám moc!
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Snažil jsem se o standard 555 oscilátoru obvodu.Měl stejný problém: kondenzátor není nabitá, a všechny stávající kanály do tranzistoru.

Prosím, pomozte mi.

Přidat původního stavu: Make uzel CLK rovna nule.
Nebo přidat velký odpor (více než 100K), mezi CLK a GND

Pls nastavení počáteční uzel napětí kondenzátoru je nula, potom spusťte přechodné analysis.If kondenzátor nebyl účtován dosud, oscilátoru obvod není správné!

Děkuji vám chlapi!Když jsem přidal počáteční stav, mohlo by to fungovat teď.Ale já prostě použít "vpwl" Například v kadenci pro simulaci.Vím, že to není praktickým způsobem pro hardware.Jak si obvykle uvědomují reset funkci oscilátoru?

Připojte yuour RS spoušť NQ na trasistor brány přes 2 vstupy OR a využívání druhý vstup jako reset.Když dodání 1 až, že vstup - capasitor budou plně vyrovnány a kmitání bude stoped.

Díky Artem!Je to metoda pro vstup do původního stavu.Ale tímto způsobem, musím použít extra signál ke startu oscillater, a tím i celého systému.Vím, že většina dodávkách energie by měl začít fungovat sama o sobě al dlouho, dokud vstupní napětí je přidán.Pořád nemůžu přijít na to, jak toho dosáhnout.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back