Pokud jde o induktor

B

bharaths_jois

Guest
Ahoj lidi, měl jsem tuto základní otázku ...

- Proč současná mezera v induktoru o 90 stupňů?

Hledal jsem a našel důvody, proč proud zaostává v induktoru, ale nemohla najít důvod, proč 90 st ...v = L di / dt (matematika), lze snadno ukončit mé starosti.Ale nikde jsem mohl najít kompletní odpověď ...Bez zapojení matematiky, je tam přesvědčivé vysvětlení pro to?

Bude velkým přínosem pro mne, jestli najdu úplné, přesvědčivé odpovědi zde.

Stejně tak, proč proud olova v kondenzátoru o 90 stupňů?Díky a pozdravem,
Bharath

Napětí spadl přes induktor je reakcí na změny v proudu přes to.Proto okamžitého napětí je nulová, kdykoli okamžitý proud je na vrcholu (nulová změna, nebo na úrovni svahu, na aktuální sine vlna) a okamžité napětí je na vrcholu kdekoliv okamžitý proud je v maximální změna (body nejstrmější svah na současné vlně, kde protíná nulovou linii).To má za následek napětí vlna, která je 90o ven fáze se současnou vlnou.Při pohledu na graf, napětí vlna vypadá, že má náskok na současné vlně, napětí vede proud, a současná zaostává za napětí.Podívejte se na stránky níže pro více informací
http://www.allaboutcircuits.com/vol_2/chpt_3/2.html # 02057.png

Předpokladu, že induktor má pozitivní reaktance je důvod, proč napětí vede proud o 90 ° pro induktoru.

Je-li napětí 'V' se vztahuje na CKT se skládá z induktor 'L', pak je vztah
V = (jwL) * I nebo V / I = jwL;
A j odpovídá až 90 °, takže
V / I = | WL | v úhlu 90 st ......

Podobným způsobem na kondenzátoru, proud vede napětí o 90 stupňů

bharaths_jois,
.
Základní vztah mezi napětí, proud a čas v induktoru je
v = ldi / dt
Nechť I = I sin (WT), kde I = špičkový proud sinusoidy.
Pak se di / dt = wIcos (WT)
Takže v = LwI cos (WT)
Kosinus vede hřích o 90 stupňů.
Naopak, hřích zpoždění cos o 90 stupňů
.
Můžete to udělat podobný vývoj pro kondenzátor s použitím
I = CDV / dt.
.
S pozdravem,
Král

Abychom to shrnuli všechny matematiky:

Cívka reaguje pouze na změny v proudu.To je proto, že v souladu s jeho právními předpisy Faraday, změna toku vede k back-EMF v cívce a je úměrná rychlosti změny toku.Takže když tok dosahuje maxima napětí také dosahuje maxima, a tak dále.To, o sinusový signál, nakonec vede k fázový rozdíl.Když proud je funkce sinus, je to tempo změn má maxima při současné změny znamení od-jsem do jsem přes nulový, tj. když proud fáze je na 0 stupňů nebo 360 stupňů.V této době indukované napětí, které zase mají být kosinus funkce dosáhne maxima, který je na 90 stupňů.Proto voltahe Zdá se, že LEED současné do 90 stupňů.

V capactior, napětí na kondenzátoru je úměrná všechny poplatky, které si uloží na to desky.To se koná od kondenzátor je zapnutý a proto bude účtovat buduje pro všechny je to předchozí států.Je-li vstupní proud je sinusoida, pokud hodnota proudu je pozitivní (0 až 180 stupňů), poplatky za skutečně vybudovat, a tak se napětí.Vzhledem k tomu, současné změny znamení, poplatky jsou odstraněny od desky a tedy i celkové zatížení na desky držet snížit.Proto až do 180 stupňů současné fázi se poplatek zvyšuje a ze současné fáze 180 do 360 poplatek snižuje, a tak se napětí.To dává cosine křivky pro napětí tak, že v současné fázi o 180 stupňů napětí dosáhne maxima (odpovídající 90 stupni cosine průběh napětí) a tak dále.

Doufám, že to vysvětluje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back