Pomalá simulace - simulace pomalý státní počítat

D

Digital-L0gik

Guest
Ahoj,

Jsem běží RTL simulace stavu stroje v NCSIM a jeho užívání dlouhou dobu.Stavový automat provádí velké přepážky pro dlouhé zpoždění.Nicméně simulace se děje velmi pomalu.Mám outputted počet ze Sims pomocí displeje prohlášení pro ladění účel.Na začátku, hrabě přírůstky poměrně rychle, nicméně s časem zpomaluje.Ví někdo, proč to je a jak se mohu případně všechno urychlit?
Naposledy upravil Digital-L0gik na 17 únoru 2009 00:13, editovaný 1 krát v celkové

Zapněte profilování ( profil), který se bude psát v textovém souboru ukazuje, jaký postoj (s) simulátor tráví většinu svého času.

Vím, kde by bylo pomalé, protože můj ladění výkonu pomocí displeje prohlášení ukazuje stav mého odhadu se každý cyklus.To postupně dostává pomaleji.Tak proč by něco takového tyto být příčinou tak obrovského zpomalit?
Kód:always_ff @ (posedge CLK)

začít

if (RST == 1'b1) počítat <= 0;

jiný

if (udělal == 1'b0 & & stav == count)

začít

Počet <= 1'b1 počítat ;

$ Display ("Počet:% b:", count);

konec

konecalways_comb

Hotovo = (count == 16'b 1111_1111_1111_1111? 1'b1, 1'b0);

ve skutečnosti, simulace rychlost se vztahuje k PLI a zobrazení příkazového!

Ahoj,

Digital-L0gik napsal:Díky za tip profil vole to fungovalo hahahaha.
Bylo to ukazuje na sv tvrzení jsem napsal, že zřejmě z domácích paměti v čase!

Ahoj Ajeetha,

Z vaší odpovědi mám jednu otázku pro vás.Na základě vašich dlouholetých zkušeností můžete mi prosím řekněte, kolik paměti (rychlost provádění) tvrzení (SVA) bude trvat?Chci říct, kolik režii se bude na simulační čas kvůli SVA?

Rád bych také vědět, z hlediska výkonu, že pokud budu implementovat protokol mechanismu kontroly s kódem v Verilog / s SVA.Který z nich je lepší, pokud jde o rychlost simulace?

Pl.se snaží odpovědět na všechny otázky ...

Díky předem ...

Citace:tvrdí vlastnictví (@ (posedge refclk) 1'b1 # # [0: $] (stav == RUN)) $ displej ("Pass");

|

ncsim: * W, RUNAWY (. / sequencer.sv, 193 | 5): neobvykle velkého počtu pokusů v pokroku.

tvrdí vlastnictví (@ (posedge refclk) 1'b1 # # [0: $] (stav == RUN)) $ displej ("Pass");

|

ncsim: * W, MEMHOG (. / sequencer.sv, 193 | 5): je třeba zvýšit paměť v průběhu času.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back