Pomoc na analýzu neúspěchu ESD

C

chang830

Guest
hi,
Mám ESD otázku nemohu vysvětlit.Doufám, že se vám ESD o pomoc guru.

Pls.viz přiložený diagram.Jedná se o připojení se nezdařilo pin.Pin neprošla HBM 1500V pro IO pro IO-ESD ZAP.Nemohu pochopit, proč.

Za prvé, pochybuju, brána je poškozena.Ale ostatní špendlíky, který jen připojit k bráně se stejnou ochranu ESD je OK.It ukazuje dioda ESD funguje dobře.Tak jsem pochybovat o NWELL odpor a NMOS Tr whith její odtok vázané na odpor NMELL možná zločinec.

Ale já si nemyslím, že to, co možného selhání mechanisim exsist.

BTW, je to 0.5um CMOS procesu.Dioda ESD může stát 4000V ESD ZAP.

Pomůžete mi na to?

Díky moc
Pampeliška

Ahoj Chang,
ESD je velmi složitý problém, a tam může být spoustu věcí, které mohou pokazit, a to může velmi dobře být rozložení problém.Od schematických, body, mohu říci, je:

1.Vaše brána do páru Rozdíl NMOS je připojen přímo k PAD, brána může dojít k poškození snadno li ESD diody nemají dostatečně nízká odolnost cestu pro činnost ESD proud na hlavní svorky.Je to I / O velmi daleko od hlavních svorku?
2.Pokud druhý tranzistor (jejichž mozků je napojen na nwell a pak pad) je stále poškozen, pak váš Nwell rezistor není dostatečně vysoká.
3.Zkontrolujte si bus routing a vypočte se celkový odpor viděl cestou ESD, který je jinak.Pokud jeho vysoká pak někteří uzlu může být rostoucí napětí dostatečně vysoké, aby poškození zařízení.

Ahoj Chang830,

Pro přepínání mezi nimi ESD, existuje několik způsobů
(1) IO vs IO
(2) IO vs VDD
(3) IO vs VSS
(4) VDD vs VSS

Všechny výše uvedené použít /-jsem ESD pulsu.
Uveďte, prosím, jasně své výsledky a pls jasně uvést, celý čip pin assignemt tak, že můžeme analyzovat pro vás.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back