Pomoc s porovnáním dvou ADC výstupy

L

lloydr1

Guest
Zdravím všechny, nováček tady a jsem přemýšlel, jak provést srovnání dvou napěťových vstupů. Jsem pracující s 16F676. Tento projekt je sluneční tracker. Mám dva výstupy z IR LED diody a nechat se měří, ale ADC. Žádný problém tam. Jsem přilepená na to, jak porovnat dva ... takže můžu najít, když jsou si rovny. Na stejné napětí by moje trackeru uvést na slunce. Když jedna LED je výkon vyšší než ostatní chci provést nějakou akci. Mám wracked můj mozek při pohledu na xor nebo anding je, ale že prostě mi říká, když jsou různé a srovnávací dělá totéž. Nějakou radu? Díky předem. Rick (šunka rádio experimentátor) Crescent City, FL

Tak bych to udělat, je to jak to je 10 bit ADC. Porovnejte 2 MSB, pokud byly stejné porovnat LSB. Chcete-li porovnat přesunout 1 z byte na 'W', pak se dočasný soubor přesunout druhou hodnotu 'W', pak odečíst od tohoto dočasného souboru, pokud je výsledek nulový, pak jsou stejné. Dalo by se také xor 'W' proti soubor výsledek by byl nulový, pokud jsou stejné. Doufám, že má smysl.

Chápu, že dva ADC hodnoty představují svítivostí. Odpověď závisí na tom, co se míry, respektive jejich poměr znamená pro vaši aplikaci. Nemůžeme vědět.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back