Pomoz mi vyřešit některé diferenciální rovnice

C

comnint

Guest
Prosím, pomozte mi vyřešit tento diferenciální rovnice rovnice je Připojit soubor [/img]

Snažil jsem se dělat to nejlepší ještě dont ne, jak to může řešit??

Já taky. Zpočátku jsem si myslel, je to jen obyčejný rozdíl rovnice, stejně jako: y '= y + x, ale je to opravdu velký problém, když Y "je ve jmenovateli takto 1 / y' = 1 / Y + 1 / x To rozdíl rovnice nemá formu, jako všechny, které jsem se naučil předtím. Možná je to jen proto, že nevím, jak používat sub-variabilní. Nicméně si myslím, že tam jsou některé rozdíl rovnice má kořen, který nemůže být vyjádřen běžných funkcí, které známe. Má tady někdo, jak dokázat, kořen této rovnice rozdíl nemůže být vyjádřena normální funkce jako sin, cos, exponenciální, polynomical ,...?

Jsem také velký zájem o řešení této rovnice differntial. Zkoušel jsem i dost tvrdě, ale bez úspěchu. Zdá se, že nelineární differntial eq. -Nand_gates

Navrhnu vám vyzkoušet Fourierova transformace. Může to pomáhá na obtížnost 1 / y ".

Od místa, kde máte tento rozdíl eq. , které mohou také pomoci řešit to!

Diferenciální rovnice, jejichž řešení satifies existence a jednoznačnost je možné vyřešit pomocí Lie-algebra. Problém pak je najít vhodné nekonečně transformaci, která může být přijat rovnicí sám. Více informací v klasickém "Symetrie a diferenciální rovnice" kniha GWBluman, S. Kumei, Springer-Verlag 1989. Výkonný balíček pro Mathematica vyvinutý Gerd Baumann, je dostupná v jeho knize "symetrie analýza diferenciální rovnice s Mathematica".

Můžete se vždy snaží přeměnit diferenciálních rovnic, Fourierova a Laplaceova vítězství, celkem vždy je nejlepší způsob,

Prosím, napište následující list papíru pro lepší pochopení výrazů dy / dx = (x * y) / (x + y) y '= dy / dx tak (x * y') + (y * y ' ) = (x * y) y + (x * y ') + (y * y) = y + (x * y), d (xy) / dx + 0,5 D (y ^ 2) / dx = y ( 1 + x) I / yd (xy) + [(0,5 / y), d (y ^ 2)] = (1 + x) dx I dont vědět, co dělat po tomto, možná to může být hodně používat pozdravem drdolittle: )

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back