Pomozte mi o komunikaci PIC s mobilním telefonem ...

D

d_hamen

Guest
Dobrý den, mám pro komunikaci PIC 16F877 pomocí telefonu Nokia 7250 mobilní telefon. Chci volat pomocí PIC. Ale je tu problém, nemůže vyřešit. Poslal jsem odkaz na schéma obvodu, a napsal své kódy níže. Čekám na vaši pomoc ...
31_1162337687.jpg
patří "modedefs.bas" '******* ******* Definice "------- ----------------------- DEFINE OSC 10 'Definuje hodin oscilátoru na 10MHz DEFINE HSER_RCSTA 90H "Povolit Hardware USART dostávat DEFINE HSER_TXSTA 24H" Nastavení parametrů Hardware USART DEFINE HSER_BAUD 9600 "Set přenosovou rychlost na 9600 definovat HSER_CLROERR 1 výstup PORTC.6 INPUT PORTC.7 PORTC =% 00000000" Počáteční stav PORT start C: PAUSE 1000 HSerout ["atD05354511850", str] Jdi na začátek konce

ATD příkaz nastaví hlasové, datové nebo faxové volání. [Size = 6] ATD, [/size] volby za vytáčecí sekvencí s hlasem utility Platné modifikátory vytáčení: "T" (tónovou volbu), "P" (pulsní) je ignorován. Charakter "," je důležité, protože to říká do telefonu, že hovor by měl být zřízen s hlasem utility. V opačném případě dojde k pokusu o nastavení datového volání, které se telefon okamžitě bere na vědomí, s "error". Číselníku příkaz odpoví OK pro uživatele ihned po spuštění voide hovoru.

Takže to, co musí být kódy teď? byste napsat správný kód.

Nevím nic o PIC, poslal tento příkaz atD05354511850, s jazykem znak "." Je důležité, protože to říká do telefonu, že hovor by měl být zřízen s hlasem utility [ / b]

Myslím, že máte dvě chyby v kódu nejprve se zapomenout na středník, za druhé jste se nekonečné smyčce, který pošle příkaz nekonečnou dobu. zašlete příkaz jednou a dělat nekonečné smyčky po příkazu jako .... .... .... HSerout ["atD05354511850," str] Start: Jdi na začátek ..... .... ....

Ahoj opět jsem se pokusil AT příkazy s ";". Ale pořád to nefunguje. Může být nějaký problém s mým hardwarem.

Použití Windows HyperTerminal mluvit do telefonu Nokia 7250i, po každé, co na OK pokračujte s PIC 16F877.

Zkontrolujte, zda communiaction rychlost je OK. I spojené SiemensC45 s PIC16F84 a comm.speed musí být! : 19200 1 - 8-N-1 19200bps 1 start bit 8 datových bitů žádný parity 1 stop bit ... to funguje (s SieC45) Než jsem se snažil komunikovat PC --- SiemensC45 dostat znát rychlost, ... atd. bye

Ale pořád to nefunguje. Může být nějaký problém s mým hardwarem
Mobilní telefon je zařízení nízkého napětí je 3,3 V. operovat PIC 16F877 má širokou provozní napětí:. 2,0 až 5,5
31_1162337687.jpg
na výše circut musíte spustit PIC16F877 na 3,3 V, ne 5 Volt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back