Pomozte mi opravit PIC16F84 teploměr s DS18B20 snímačem

B

Bogdan123

Guest
Dobrý den znovu. Postavil jsem tento teploměr na této stránce www.coolcircuit.com/project/digitemp/ , ale to nefunguje správně. LCD displej zobrazuje pouze mě TEMP: ale neukazuje čidlo teploty. Beru na vědomí, že je čidlo DS18B20. Může mi někdo pomoci zjistit, co nefunguje správně?

Mám temp zobrazení na LCD a 1 o \\ p řadič throue relé. její založené na pic 676 16f. pokud req. pl napište mi na [{} {shivendrakumarsahu77@yahoo.com shivendrakumarsahu@gmail.com}]

Ahoj, obvod zobrazí je pomocí snímače DS1820, Předpokládám, že máte na mysli máte DS18B20 snímače, ačkoli vitrually identické verze B má větší rozlišení atd., které může být důvod, že nefunguje. Kdykoliv vidím Pic 16F84 čip používá obvykle se předpokládat, obvod je 10 let, by tak mnoho komponent užívání může být obselete. Čipy jako 16F628 jsou moderní ekvivalent 84. Ti, Dallas snímače jsou složité se dostat práci v nejlepších dobách, proč není použit skromný NTC, velmi levné a dostupné, plus mnoho pic okruhy na webu.

V main (), můžete se pokusit odebrat \\ n z druhého printf () volání, takže kód se stává:
Code:
 lcd_putc ("\\ f"); printf (lcd_putc, "Temp:"); printf (lcd_putc, "% u.% u'C ", temp, temp_dec); delay_ms (1000);
\\ n v původní kód způsobí, že kód začít psát na umístění v paměti ovladače LCD, které by měly být obvykle použity pro 2. linka na 2-řádkový displej, ale které by mohly být použity také pro pravé ruky-polovina 1-řádkový displej v závislosti na ovladači se používá. Vzhledem k tomu, že jste schopni se dostat "Temp:" vytištěná OK, to zní jako LCD modulu, který používáte má-li řidič, který je příkaz-kompatibilní s kterou používají coolcircuit developer, ale který mapuje charakter pozice jinak - tím, že odstraní \\ n jsem za předpokladu, že vaše LCD mapy celé linky na jeden souvislý blok paměti ...

Děkuji vám za vaše příspěvky. Udělám změny ans viz.

Podařilo se mi sestavit program, a teď to ukazuje teplotu, ale to ukazuje jako 72 stupňů C. Možná zpoždění je špatné pro DS18B20. Online jsem zjistil, že: "Základní specifikace rozdíl mezi oběma částmi je teplota doba převodu:. DS1820 = 500ms (max) a DS18S20 = 750ms (max)" Soubor s názvem ds1820.c může být upraven tak, aby čidlo ukazovat správnou teplotu?

Ahoj, nelze pomoc s kódem C, ale vy jste najednou zmínil třetiny senzor - DS18S20 do post. Rychlé vyhledávání přišel s touto informací, které by mohly pomoci. Citace: K dispozici jsou 3 digitální teplotní čidla, tak se určitě dostanete ten správný. K dispozici je 1820, 18S20 a 18B20. 18S20 je nástupcem 1820, a není posun v čase. 18B20 se nabízejí rychlejší konverze, ale pro mě, 18S20 více více snadno dostupné, a vyhovuje mému aplikací v pořádku. Uvědomte si, že 18B20 vyžaduje různé metody teplotní konverze pak, že popsané v této příručce pro 18S20.

děkuji vám za váš příspěvek. co jste mi řekl, že mě vezme do hlubší mlze, protože nemám žádné zkušenosti s programováním, a já nevím, co dělat dál.

Hej je to vlákno stále aktivní ... Jen bych taky mohl dělat s nějakou pomoc a radu ... Jsem pomocí 16F684 s DS18B20

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back