Pomozte mi s jednoduchou simulací (problémy časového zpoždění)

T

takman

Guest
Mám jeden spínač a jeden led.When dám '1 'pro přechod chci zapnout LED ... Ale když jsem vypnout vypínač Chci, aby vedla k vypnutí po 8 sekund. Udělal jsem časové zpoždění s JK flip-flop''mod 8'', ale pak nevím, jak ... Pomoz mi .. (Je to jen simulace na electr.workbench, ne v reálném obvodu).

Drahý příteli To záleží na frekvenci obvodu. Například, pokud je frekvence 1 Hz (T (hodiny) = 1 s), můžete použít tento okruh:
81_1198198266.gif
[/img] [ img] http://images.elektroda.net/32_1198198311.gif [/img] V frekvence signálu C jednu osminu frekvence = (1 / 8) Hz (T (C) = 8sec) S pozdravem : D

Díky saeidj Vím, že ... ale nevím, jak ji zastavit, když jsem vypnout vypínač po 8 sekund?

Ok, zavolejte přepínač signálu D Na můj nápad, musíme náběžnou hranu spustil flipflop s přednastavenými nízké, vysoké datové a vstup hodin vázána na D, to flipflop výstup (signál E) by byla nízká unntil přepínač vysoko, to by pak jít vysoko a zůstat vysoká ... Zvažte saeidj kresba, flipflop hodiny = CLK a E a (ne D) a (ne C) aka hodiny běží po zapnutí spouští E je nastavena, ale není unntil D jde nízká (spínač je volný) - je to freezez up (zaniká), pokud C jde vysoká po 8 sec. (C je přednastaveno nízká) LED signál = D nebo (E a (ne C)) bude svítit, zatímco přepínač vysokých nebo (po zapnutí je nastavena, ale před zveřejněním vyvolal proti vypršela) S pozdravem

Proč používat jednoduché timedelay jednotky říct LRC obvody

Díky vandelay ale může ukázat, že u mě ..... protože nemohu pochopit, velmi dobře anglicky ..... Pokud se u mě může poslat okruh .... i tak díky.

OK. Vstup hodin jde do mého schématu counter_clk řídí hodin vstup obvodu saeidj, a C se připojuje k C v obvodu saeidj je. My flipflop nastavení je trochu hrubé, může být pravděpodobně udělat lépe, ale je to dlouho, co jsem se zabýval tohle ... Důležité je, že E by měl zůstat nízké unntil spínač nastaven, a měl by zůstat vysoká i když je přepínač jde nízká ... Simulovat a uvidíte, zda je třeba provést změny, aby pracoval. Zaměřte se na získání E signál, jak jsem popsal. Pokud to funguje na první pokus, odměnou mi jedno Nápověda: wink:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back