Pomozte mi s ultrazvukovým a capactive cestu pro půdní vlhkosti!

K

kamelian_20

Guest
hi all
Snažím se builed druh systému pro měření půdní vlhkosti.Potřebuji druh přesné a ekonomické system.amonge mého výzkumu, který jsem našel spoustu způsobem, jako TDR, chlazená zrcadla vlhkoměr, tenkých vrstev, ultrazvukové a kapacitní snímání.Potřebuji pomoc pro ultrazvukové a kapacitní cestu.

respekt

jaký druh pomoci se u potřebovat?
Pokud doporučení pak řeknu použít kapacitní zařízení.většinu vlhkosti na základě proměnné kapacitní a mají dobré výsledky a dokonce i dont že každá kalibrace.

Myslím, že kapacitní metodou lze snadno implementovat, a také rozumné, ale nejsem si jist o preciznost a přesnost.
jak si o tom myslíte?
já rovněž potřebovat nějaké spolehlivé a dobré obvody pro realizaci tohoto systému.
TDR a některé další metody jsou tak složité a drahé.

v podstatě by se zeptat: jaký majetek chcete nebo potřebujete vědět."Vlhkost půdy" je spíše hovorový výraz, než určení přesné majetku.V oblasti životního prostředí inženýrství (nevím, o zemědělství), je obsah vody většinou definována jako procentuální podíl suchého materiálu obsažené ve vzorku, gravimetrické opatření.To může být excactly určen pouze sušením vzorku.

Jako orientační hodnotu, je kapacitní měření se často používá, ale musí to být kalibrován podobný materiál.V kontrastu, tlak par, respektive-rosného bodu, jak se měří vlhkoměrem řekl, je úplně jiný majetek,
i když oba jsou zřejmě souvisejí.

hi all
Víš jak jsi říkal, jako při nějaké vzorky z půdy chceme měřit obsah vody a snažila se osušit a poté se měří hmotnost rozdílů je jakousi starou metodu.
dnes agricultral inženýři výpočtu půdní vlhkosti se spoustou velmi přesných a složitých metody, jako je TDR, mikrovlnná trouba, frekvenční oblasti, a také ultrazvukové.
Cílem všech je tato metoda jen obsahem vody soil.in většina nové metody, které měří dielektrickou konstantou, protože půda je zde velké rozdíly mezi vodou dielektrické konstanty a další obsah permitivita půdy.
Také si myslím, že kapacitní způsob použití této teorie, ale já si myslím, že je většinou používají pro měřících vlhkosti vzduchu.
Chci vědět, jak přesně ultrazvukové a kapacitní metody práce

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back