pomozte mi v propojení s LCD mikrořadičů 8051.

E

embebed

Guest
hej, někdo plz pomozte mi pochopit inicializačním kódu pro propojení lcd jsem pomocí Keil software a dělám programování v jazyce C, i když jsem si přečetl mnoho inicializace programy napsané v C, ale já nejsem schopen pochopit, co je účelem Každý příkaz zašleme během inicializace a proto jsme je poslat prosím, pomozte mi pochopit tyto příkazy, prosím

Google 8051 lcd a zjistit url [url = http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/] LCD návod pro propojení s Mikrokontroléry: 8051 Mikrokontrolér AVR Projekty PIC Projekty Tutoriály knihy Knihovny kódy [/url]

[Url = http://www.dnatechindia.com/index.php/Code-Library/8051_ASSEMBLY/LCD-Interfacing-To-8051-in-4bit-mode.html] DNA TECHNOLOGY - LCD aplikacích Chcete-8051 v režimu 4bitový [ / url] tam je ještě jeden.

Ahoj Mám problém v Proteus, zatímco interfacein LCD s AT89C51. Tímto jsem připojení schématu a můj program. Prosím, pomozte mi dostat se přes to. . Děkuji předem

Prosím, prosím, někdo pomoci mne zde. Jeho opravdu naléhavé .>>>.... Prosím

Prosím, prosím, někdo pomoci mne zde. Jeho opravdu naléhavé .>>>.... Prosím,
Nikdo ti pomůže, pokud si nejste jasno v tom, co chcete

Jsem pomocí LM032L LCD. Já jsem připojený přílohami můj návrh s tímto. Prosím, podívejte se na to také. . .

Můj problém je, že když jsem simulovat můj návrh pomocí programu, které jsem napsal, to neukazuje nic na LCD. Ani začne blikat kurzor, chci vědět, zda je chyba se můj návrh, nebo moje programování nebo obojí. Prosím, pomozte mi v tomto.

Šel jsem přes váš kód. Nebudu vysvětlovat, co znamenají ty příkazy (k tomu nejlepšímu z mých znalostí; Jsem také začátečník) MOV A, # 38h Tento příkaz nastaví lcd na 8 bitovém režimu rozhraní. Možná víte, že LCD může být propojen do 4 bit a 8 bit mode.Also 2 řádky budou využity pro zobrazování dat. MOV A, # 0Eh To bude zase na displeji. Kurzor se také obrátil na se blikání kurzoru off. MOV A, # 01H To bude jasný displej. MOV A, # 06H To bude přírůstek pozici kurzoru. MOV A, # 80H To umožní stanovit DDRAM adresu 0000000. (Počáteční adresa) MOV A, # 'B' ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV A, # 'I' ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV A, # 'N' ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV A, # 'I' ACALL DAT NOP ACALL DELAY myslím, že to bude zobrazovat 'BINI' na obrazovce. Chcete-li znát příkazy pro lcd, jen Google za to. Najdete ji.

Jak na datasheet LCD ... Krok 1: Napište Funkce nastavení [0x38] do příkazového registru .. [8 bit rozhraní, více Line, 5x7 velikost písma] STEP2: Dejte 4ms zpoždění Krok 3: Stejné Krok 1 Krok 4: Dejte 1ms zpoždění STEP5: Stejné Krok 1 Krok6: Napište kurzoru / displej posun [0x1C] do příkazového registru se zpožděním .. . [Shift celý displej v pravé] STEP7: Napište displej ON / OFF [0x0C] do příkazového registru se zpožděním ... [No kurzoru a č. blink] STEP8: Napište Vstup nastavení režimu [0x06] do příkazového registru se zpožděním ... [Přírůstek bez shift] STEP9: Úvod Napište kurzor [0x02] do příkazového registru se zpožděním ... [kurzoru Domů] STEP10: Napište Přehledné zobrazení [0x01] do příkazového registru se zpožděním ... [Vymazat Display] Výše uvedené všechny věci, smysl pro LCD [2x16] inicializace ... Všechny detaily jsou jasně uvedeny v datovém listu ...

Nedostal jsem simulaci pracovního dosud. Zkoušel jsem výše uvedený kód také. Ale to mi pomohlo. Prosím, pokud jejich nějaké návody týkající se LCD simulace v Proteus, dejte mi vědět. Chci naléhavou pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back